17 / 05 / 2024

Elektriğe zam mı geliyor? 21 Haziran elektriğe yeni zam mı geldi?

Elektriğe zam mı geliyor? 21 Haziran elektriğe yeni zam mı geldi?

Elektriğe yeni bir zam mı geliyor? sorusu vatandaşlar tarafından sorulmaya başladı. İşte merak edilen elektriğe zam mı geliyor sorusunun yanıtı!



Yapılan değerlendirmeler sonucu 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere en az yüzde 30 oranında zam yapılması konusunda görüş birliğine varıldı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun 1 Temmuz tarihinden itibaren yüzde 30’luk bir zamma gideceği bekleniliyor.

ELEKTRİĞE ZAM EN SON NE ZAMAN YAPILDI?

Vatandaşlar elektriğe yeni bir zam ne zaman yapılacak mı sorusunu şu günlerde bir hayli soruyor. Elektriğe en son zam, 1 Haziran'da mesken aboneleri için yüzde 15, sanayi ve ticarethane aboneleri için yüzde 25 oranında yapılmıştı. Son zamla birlikte yılbaşından bu yapılan zamların oranı birinci kademe için yüzde 58'i, ikinci kademe için yüzde 137'yi buldu.

Şu anda birinci kademede üst sınır olan 230 kWh'lık kullanımda fatura bedeli 332 TL civarında iken, Yüzde 30 zam gelmesi halinde bu fatura 430 TL'yi aşacak. İkinci kademede ise alt sınır olan 475 TL'lik fatura bedeli 760 TL'ye çıkacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön