15 / 05 / 2024

Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?

Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?

Faturalarda yazan tutar her ay düzenli olarak ödenmektedir. Ancak bazen gözden kaçabilir veyahut unutulabilir. Böyle durumlarda “Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?” işte detaylar!



ELEKTRİK FATURA BORCU NASIL ÖĞRENİLİR?

E-devlet sistemine T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra elektrik şirketinizin adı ile birlikte elektrik faturası borç sorgulama yazarak sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. Aynı zamanda buradan fatura ödeme işlemlerini de gerçekleştirebilirsiniz.

İGDAŞ FATURA NASIL GÖRÜNTÜLENİR?

E-devlet ile İGDAŞ faturaları görüntülenebiliyor. Öncelikle arama motorunuzdan e-devlete girin. Daha sonra İGDAŞ Fatura sorgulama ve ödeme sekmesine girdikten sonra faturalarınızı görüntüleyebilirsiniz. Eğer e-devlet şifreniz yoksa bu işlemi gerçekleştiremezsiniz. Öncelikle size en yakın PTT şubesine giderek sizin adınıza ait e-devlet şifrenizi alabilirsiniz.

DOĞALGAZ HANGİ SAATLERDE UCUZ?

Gece kapatılarak tasarruf ettiğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, fakat ertesi gün ısıtmak için daha fazla enerji harcamanız gerekecektir. Gece daha düşük ısılarda tutmak gerek. Öte yandan kombinin derecesinin, normal yaşam standartları için gündüz 22 derece, gece saatlerinde 17 ile 18 olarak tutulmasının ideal olduğu tavsiye edilir.

DOĞALGAZ HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Doğalgaz faturasını hesaplamak için ilk önce doğalgaz sayacınıza giderek o ay yaktığınız doğalgaz endeksini ve bir önceki faturanızda yazan son endeksi ortaya çıkarılır. Doğalgaz hesaplama için kullandığınız ayda ki doğalgaz hacminden geçen ayın hacmi çıkartılıp, o ay kullanılan doğalgaz hacmi bulunur.

Sonuç olarak doğalgaz bir gaz olduğu için ve hem sıkılaştırılıp hem de akışkan bir yapıda olduğu için faturalandırmada düzeltme katsayısı adı verilen bir kat sayı bulunur. Bu katsayı ile o ay kullanılan doğalgaz hacmi çarpılır. Çıkan sonuca da düzeltilmiş tüketim adı verilir

Düzeltilmiş tüketim daha sonra da 1 metreküp doğalgazın yakılması ile ortaya çıkan enerji miktarı ile çarpılır. Bütün bu işlemler gerçekleştiğinde ortay çıkan sonuç ile doğalgazı size bağlayan firmanın tüketim başına ücreti ortaya serilir ve faturanız hesaplanır.

Doğalgaz destek ödemesi ne zaman yatacak?

29 Ekim’de kargo çalışıyor mu? 29 Ekim günü PTT açık mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön