04 / 07 / 2024

Elektrik faturalarında indirim! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak!

Elektrik faturalarında indirim! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak!

Hükümet, yüksek gelen faturalar, motorin ve benzine gelen yeni zamlar sonrası harekete geçti. Vatandaşın üzerindeki yükü hafifletmek için yapılacak indirim ne zaman yansıyacak? İşte detaylar...



Hükümet, yüksek gelen faturalar, motorin ve benzine gelen yeni zamlar sonrası harekete geçti. Vatandaşın üzerindeki yükü hafifletmek için yapılacak indirim ne zaman yansıyacak? İşte detaylar...


Yeni tarife 1 Mart itibariyle geçerli olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı indirimin esnafın elektrik faturalarında yüzde 25, meskenlerde ise yüzde 10-20 arası ek indirim olması bekleniyor. 

1 Mart'tan sonra faturalarda ciddi indirimler yaşanması ve beklenen motorin ve benzinde de indirim yolda. Pazartesi gece yarısından itibaren geçerli olacak motorine 96 kuruş, benzine ise 81 kuruş indirim gelmesi planlanıyor.


SON DAKİKA ELEKTRİKTE YENİ TARİFE NE ZAMAN BAŞLIYOR?


Son Dakika Haberine göre Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) toplanarak yeni kararlar aldı. 1 Mart itibarıyla başlaması planlanan elektrik indiriminde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik üretim ve dağıtım ayağında olan paydaşlarla sık sık bir araya gelerek, vatandaş lehine uygulanabilecek tüm formülleri masaya yatırdı. 

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kararlar sonrasında satın alınan elektriğin en az yüzde 50'si olmak şartıyla yüzde 90'ına kadar olan kısmı EÜAŞ üzerinden tedarik edilecek.

Elektrik faturalarında indirim! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak!


UCUZ ELEKTRİK

Sabah Gazetesinde yer alan habere göre; günlük düzeyde fiyatların belirlendiği elektrik piyasasında EÜAŞ tarafından ihale usulüyle elektrik üreticilerinden saatlik bazda 3 bin megavat elektrik alımı yapılacak. Toplu alımlar perakende şirketlerine uygun fiyatlı verilecek. Bu yöntemle elektrik üreticiden daha uygun fiyata alınabilecek. Bunun üzerine bir de bakanlık, fiyatlar üzerine sübvansiyon ekleyerek şirketlere daha ucuza elektrik verecek. Böylelikle şirketler de vatandaşa daha uygun fiyata elektrik satacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Enerji Bakanı Fatih Dönmez tarafından kabineye sunulacak olan düzenleme Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı ardından yeni uygulamayı açıklaması bekleniyor.

ESNAFIN FATURASI NE KADAR DÜŞECEK?

Son artışlarla birlikte küçük ticarethanelerde elektrik birim maliyeti vergiler dahil 2.74 TL'ye gelirken, sanayide bu rakam 2.28 TL olarak uygulanıyor. Bakan Dönmez esnafın elektrik faturalarında en az yüzde 25'lik bir indirimin söz konusu olabileceğini belirtmişti. Esnaf tarifesinde yüzde 25 indirim olursa düşük tarifede birim maliyet 2.06 TL'ye düşecek.

MESKENLERDE FATURA NE KADAR DÜŞECEK?

Meskenlerde ilk kademedeki birim fiyatın düşürülerek, yaklaşık yüzde 10-20 arası ilave bir indirim daha yapılması planlanıyor.

MOTORİN VE BENZİNDE DE İNDİRİM

Elektrik faturalarında indirim! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak!

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ile tetiklenen enerji piyasasındaki zam için de akaryakıt fiyatlarında da indirim geleceği duyuruldu.

Motorine 96 kuruş, benzine ise 81 kuruş indirim geleceği konuşuluyor. Motorindeki indirimin tamamı pompaya yansıyacak. Benzinde devletin ÖTV alacağı bulunduğundan bir kısmı ÖTV'ye gidecek.

 

Akaryakıtta son dakika müjdesi! Milyonların yüzü gülecek! İndirim geliyor!

Akaryakıt alacaklar dikkat! Benzin, motorin ve LPG’ye rekor indirim geliyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön