05 / 05 / 2024

Akaryakıtta son dakika müjdesi! Milyonların yüzü gülecek! İndirim geliyor!

Akaryakıtta son dakika müjdesi! Milyonların yüzü gülecek! İndirim geliyor!

Rusya'nın başlattığı savaş, enerji sektörüne büyük oranda zam olarak gelirken şimdi de motorin ve benzine indirim gelecek iddiası ortaya atıldı. Piyasa kaynaklarından öğrenilen bilgilere pazartesi gecesinden benzine 0.81 Türk Lirası, motorine ise 0.96 Türk Lirası indirim olacağı iddia edildi...



Rusya ve Ukrayna arasında artan gerginlikle beraber petrol fiyatları da artışa geçince motorine 1.51 Türk Lirası, benzine 1.61 Türk Lirası zam gelmişti. Fakat zamların peşinden şimdi de enerji sektöründen indirim yapılacağı haberi duyuldu. Haftanın ilk pazartesi gece yarısından itibaren benzine 0.81 Türk Lirası, motorine ise 0.96 Türk Lirası bir indirim olacağı iddia edildi. 

Sabah'tan Barış Şimşek'in haberine göre dünyada enerji fiyatlarına 10 kat zam gelirken, geçen sene vatandaştan ÖTV alınmayarak 65 milyar Türk Lirası destek olundu, yapılan ek desteklerle beraber yine halkın bütçesine destek olunmaya devam ediliyor.

Akaryakıtta son dakika müjdesi! Milyonların yüzü gülecek! İndirim geliyor!

ŞAŞIRTAN İNDİRİM HABERİ

Rusya'nın başlattığı savaşla yükselişe geçen Brent petrol ve dolar kurunun artışıyla beraber akaryakıt fiyatları da aynı oranda artışa geçerken, bu sefer de indirim haberi geldi.  Piyasa kaynaklarından alınan habere göre pazartesi gece yarısı geçerli olacak şekilde, benzine 0.81 Türk Lirası, motorine 0.96 Türk Lirası indirim olacağı açıklandı. Devlet ÖTV alacağı için yapılan indirim benzinde bir kısmı ÖTV'ye giderken, motorinde tamamen pompaya yansıyacak.

Dün gerçekleşen zammın ardından İstanbul'da litresi 15.48 Türk Lirası olan motorin zam sonrası 16.99 Türk Lirasına yükseldi.  İzmir'de 15.57 Türk Lirasından 17.08 Türk Lirasına, Ankara'da ise 15.57 Türk Lirası olan motorin 17.08 Türk Lirasına çıktı.

Akaryakıtta son dakika müjdesi! Milyonların yüzü gülecek! İndirim geliyor!

AKARYAKIT FİYATLARININ BELİRLENMESİ

Akaryakıt fiyatları, rafineriler tarafından ülkemizin de içinde olduğu Akdeniz sektöründeki işlenmiş ürünlerin fiyatlarının ortalaması ve dolar kurunun hareketliliği baz alınarak hesaplanıyor. Yapılan hesaplamanın ardından bu fiyatlar dağıtım firmalarına uygulanıyor ancak serbest piyasa ekonomisi sebebiyle şehirlere ve şirketlere göre değişiklik gösterebiliyor.

Motorin ve benzin fiyatlarında son durum ne? Son dakika!

Akaryakıt alacaklar dikkat! Benzin, motorin ve LPG’ye rekor indirim geliyor!

Gece yarısından sonra zam geliyor! Fiyatlar şahlanacak!

Arabası olanlar çıldıracak! Benzin ve motorine 1 liranın üzerinde zam...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön