27 / 04 / 2024

Erken emeklilikte son dakika müjdesi! Milyonların yüzü gülecek...

Erken emeklilikte son dakika müjdesi! Milyonların yüzü gülecek...

Milyonlarca vatandaşın en büyük hayali çalışma hayatının ardından emekli olmak ve rahat bir hayat yaşamak. Emekliliğe ilişkin son dakika açıklaması geldi. İşte merak edilen erken emeklilik detayları...



Milyonlarca vatandaşın en büyük hayali çalışma hayatının ardından emekli olmak ve rahat bir hayat yaşamak. Emekliliğe ilişkin son dakika açıklaması geldi.

Çalışma hayatında yaşanan değişiklikler emeklilik hayatına da yansıyor. Herkesin bildiği gibi 1990’ların sonu ile 2010’ların başında doğanlar Z kuşağı şeklinde isimlendiriliyor. Teknolojinin hızla gelişim gösterdiği bu süreçte emeklilik hala önemli arz eden konulardan.

Erken emeklilikte son dakika müjdesi! Milyonların yüzü gülecek...

Z kuşağı 2008'in Ekim ayının başında yürürlüğe alınan bir kanun ile emeklilik hakkına sahip oluyor. Buna göre Youtuber ve benzeri faaliyetler nedeniyle vergi mükellefi olanlar ile bağımsız çalışanlar (4/1-b), memur ve diğer kamu görevlileri (4/1-c) sigorta kapsamına alınıyor. 

Erken emeklilik konusu Z kuşağı dahil olmak üzere tüm vatandaşları yakından ilgilendiriyor. 65 yaşından erken emekli olunması mümkün hale geldi. Yapılan açıklama kapsamında SGK’dan önce işçilerin SSK, memurların emekli sandığı ve Bağ-Kur tarafından emeklilik işlemleri gerçekleştirildi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön