Ekonomi

Elektrik faturası destekleri artıyor mu? Milyonlarca kişinin gözü bu haberde...

Faturalara gelen zamlar konusunda hükümet harekete geçti ve yeni formüllere yönelik çalışmaları başlattı. Peki faturalarda ne gibi bir düzenleme yapılacak? İşte ayrıntılar...Zamlar konusunda hükümet harekete geçti ve son dakika formüllere yönelik çalışmaları başlattı

2022'ye girilmesiyle beraber elektriğe yapılan zamlar vatandaşların sırtına ciddi bir yük bindirdi. Zamlar konusunda hükümet harekete geçti ve son dakika formüllere yönelik çalışmaları başlattı. Atılan yeni adımlar çerçevesinde KDV indiriminde ve kademeli tarifede iyileştirmelerin yapılması öngörülüyor. Peki faturalarda ne gibi bir düzenleme yapılacak? İşte ayrıntılar...

Yarın gerçekleştirilmesi planlanan Kabine Toplantısı kapsamında, esnaflar için kademeli model uygulanması, meskenler için uygulanan günlük 7 kilovatsaatlik ortalama tüketimin 8’e yükseltilmesi, meskenlerle sınırlı kalacak şekilde KDV indiriminin de masaya yatırılacağına dikkat çekildi.

Peki faturalarda ne gibi bir düzenleme yapılacak? Yeni düzenlemeyle faturalar düşecek mi? İşte ayrıntılar...

Aile Bakanlığı tarafından aktarılan elektrik faturasına destek ve hane sayısının yükseltilmesi de değerlendirmeye alınacaklar arasında yer alıyor. Gerçekleştirilecek çalışmalar ile cemevlerinin, derneklerin ve vakıfların “ticarethane” tarifesi dışında bırakılması planlanıyor. 

Kademeli Tarifeye Düzenleme Gelecek

Kamupersonelinet'te yer alan habere göre; hayata geçirilen kademeli tarifeyle beraber konutlarda elektrik tüketiminin günlük 7 kilovatsaate kadar olan kullanımları düşük kademeli tarifeden, bu miktardan fazla olan bölümse yüksek kademeli tarife kapsamında ücretlendirilerek fatura kesiliyordu. Günlük ortalama kullanımının 8 kilovatsaate yükseltilmesi öngörülüyor.

KDV İndirimi Düşünülüyor

Elektrik faturaları; yaylar, fon ve vergiler dışında tarifeler, alt kademelerde 112 olarak, üst kademelerde ise 167 kuruş şeklinde belirleniyor. Dağıtım şirketleri tarafından doğrudan tüketim tutarlarıyla çarptıkları birim fiyatları ise alt kademe için 137, üst kademe için 206 kuruş şeklinde oluyor. Elektriğe uygulanan yüzde 18 oranındaki KDV oranının da yalnızca konutlarda sınırlandırılacak şekilde düşürülmesinin de gündemde olduğu belirtiliyor.

Ev alacaklar dikkat! Uzmanlar uyardı... Konut fiyatları durulacak!

Benzin, motorin ve LPG'ye rekor zam geliyor! Böylesi ne görüldü, ne duyuldu: 20 lira olacak!

3600 ek gösterge netleşti! Sınır kaldırıldı, maaşlar artacak!

Akaryakıta kallavi zam kapıda! Dikkat! Birkaç gün içinde...