15 / 05 / 2024

Elektrik faturası nasıl kesiliyor?

Elektrik faturası nasıl kesiliyor?

Elektrik faturası her ayın belli dönemlerinde hanelere yollanmaktadır. Elektrik faturaları, 25 ile 35 gün ara ile oluşturulur ve abone olan kişilerin adreslerine ya da mail adreslerine yollanmaktadır. İşte bu konuda merak edilenler!



ELEKTRİK FATURASI NASIL KESİLİYOR?

Elektrik faturasının son ödeme tarihinde abone sahibi ödeme yapmaz ise tüketiciye ikinci bir bildirim yapılır ve bu bildirimi takip eden 5 gün içerisinde elektrik faturası ödenmezse elektrik kesilmektedir.

ELEKTRİK FATURA BORCU NASIL ÖĞRENİLİR?

Elektrik borcunuzu, 444 4 372 numaralı Çağrı Merkezini arayabilir ya da daha önceki faturanızın üzerinde bulunan 10 haneli olan sözleşme hesap no ile borç sorgulamanızı kolaylıkla yapabilirsiniz.

E-DEVLET ELEKTRİK YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Elektrik yardımı almak isteyenler e-devlet üzerinden bu işlemin nasıl yapıldığını sorguluyor. Elektrik yardım başvurusu e-devlet üzerinden yapılmıyor. Eğer sizde bu yardımdan yararlanmak istiyor iseniz kimliğiniz ile birlikte PTT şubesine gitmeniz gerekmektedir.

EMEKLİLER FAİZSİZ KREDİ KULLANABİLİR Mİ?

Emeklilerin faizsiz kredi kullanma olanağı bulunmaktadır. Faizsiz kredi çekme hakkına sahip olan emekliler, belgelenebilir bir gelir olarak emekli maaşlarını teminat göstererek, sıfır faizli krediden yararlanma olanakları bulunmaktadır. Bunun dışında bazı bankalar maaşını kendilerinden alan emekli müşterilere dönemsel olarak sıfır faizli kredi olanağı tanınıyor.

FAİZSİZ KREDİ İÇİN GEREKEN EVRAKLAR NELERDİR?

Faizsiz kredi almak için belirlenen bazı şartlar vardır. Talep edilen kredi türüne göre bu evraklar değişir. İşte faizsiz ihtiyaç kredisini almak için gerekli olan evraklar;

  • Faizsiz kredi başvuru formu isteniyor,
  • Gelir belgesi istenmektedir,
  • Kimlik belgesi
  • İkametgah belgesi şeklindeki belgeler istenmektedir.

Kiracı kaç yıl sonra çıkarılabilir?

Normal şartlarda ne zaman emekli olurum?

Vakıf kartla restoran ve kafe harcaması yapmaktan korkmayın! İşte harcadıkça harcatan kampanyanın detayları!


Geri Dön