12 / 05 / 2024

Elektrik faturası yüksek gelenler! Hemen başvurursanız paranız cebinizde kalacak! İşte detaylar!

Elektrik faturası yüksek gelenler! Hemen başvurursanız paranız cebinizde kalacak! İşte detaylar!

Faturalarla başı dertte olanlara duyuruldu. Yüksek fatura derdini rafa kaldırabilirsiniz. İşte gelen açıklama!



260 TL ÖDEME YAPILACAK!

Artan fiyatlar yurttaşların cebini bir hayli yakarken faturalar da can sıkıcı bir hal aldı. Devlet bu kez de elektrik fatura desteği vererek, vatandaşın içini bir nebzede olsa da serinletti. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi hanelere yapılan destek ödemeleri dikkat çekerken fatura ödemekte sıkıntı çekenlere bu yardımlar ile rahat bir nefes aldıracak. 135 TL'den fazla fatura ödeyen kişilere, 260 TL ödemeden yararlanabilecekler. Hemen PTT şubelerinden ödemelerinizi alabilirsiniz. İşte elektrik faturası destek ödemeleri hakkında merak edilip araştırılan diğer detaylar…

Elektrik faturası yüksek gelenler! Hemen başvurursanız paranız cebinizde kalacak! İşte detaylar!

ÖDEMELER PTT ÜZERİNDEN YAPILACAK!

Devlet tarafından sağlanan destek ödemeleri dikkat çekerken elektrik fatura yardımı en çok sorgulanan ödemeler arasında bulunuyor. Çeşitli kategoride yapılan ödemeler çerçevesinde ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere elektrik faturası desteği verilmektedir. Kişi sayısına göre yapılan fatura destek ödemeleri PTT üstünden ailelere ulaştırılıyor. Ödemeler çerçevesinde evine 135 TL'den fazla elektrik faturası gelen kişiler kimlik kartı ve elektrik faturası ile PTT üzerinden ödeme alabilecek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Devlet tarafından sağlanan elektrik fatura desteği Kişi sayısına göre gerçekleştirilecek. Bu çerçevede 1 kişilik aileler için 130,09 TL verilirken, 3 kişilik aileler için 173,46 TL veriliyor ve 4 kişilik aileler için 216,82 TL ödeme yapılacakken ve 5 kişilik aileler için 260,19 TL ödemeler yapılacaktır.

Elektrik tüketim türüne göre değişen miktarlarda fatura yardımı yapılırken e-devlet üstünden başvuru yapılabileceği belirtildi. Bunun yanı sıra kronik hasta olan vatandaşlar elektrik tüketim desteği almak için bağlı bulunduğu bölgedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuru yapabileceği aktarıldı. Başvuruların onaylanması durumunda ödemelerin PTT üzerinden yapılacağı ifade edildi.


Bakan Yerlikaya: Depremzedenin kira yardımı bayram öncesi hesaplarda olacak!

Bakanlık geri ödemesiz 50 bin TL veriyor! Başvurular anında ödeme alıyor! Aman kaçırmayın!

2023 Haziran ayı mazot ve gübre desteği ne zaman ödenecek? Haziran ayı mazot ve gübre desteği yattı mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön