28 / 04 / 2024

Elektrik faturasını gören fenalık geçirecek! Kim ne kadar fatura ödeyecek?

Elektrik faturasını gören fenalık geçirecek! Kim ne kadar fatura ödeyecek?

Konutlarda kullanılan elektrik fiyatları, 1 Eylül’den itibaren yüzde 20 zamlandı. Zamlı faturalar ay sonu itibariyle tüketicilere ulaşmaya başlayacak. Peki, kim ne kadar fatura ödeyecek? Elektrik zammı sonrası faturalar ne kadar gelecek?



Konutlarda kullanılan elektrik fiyatlarına,1 Eylül itibariyle yüzde 20 oranında zam geldi. Vatandaş bu ay sonu itibariyle zamlı faturaları ödeyecek.

Sputniknews'ten Osman Nuri Cerit'in haberine göre, zamlı kademeli tarifeyle ilgili son yapılan güncelleme ile 240 kWh kadar olan kullanımlar birinci kademeden, 240 kWh üzerindeki kullanımlar ise ikinci kademeden hesaplanarak faturaya yansıtılacak.

1 Eylül’de gelen zamların ardından aylık 230 kWh elektrik tüketen bir kullanıcı, 332.5 TL öderken zamlar sonrasında 398 TL ödeyecek.

Elektrik faturasını gören fenalık geçirecek! Kim ne kadar fatura ödeyecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön