Kent Haberleri

Elektrik ve doğalgaz faturalarında yeni dönem! Geliri fazla olan yüksek fatura ödeyecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğalgaz faturalarında yeni düzenleme yapılacağını duyurdu. Yeni sisteme göre, geliri yüksek olanlar daha yüksek fatura ödeyecek. İşte detaylar...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar Elektrik ve doğalgaz faturalarında yeni döneme geçileceğini duyurdu. Buna göre; faturalarda gelire dayalı ödeme düzenlemesi yapılacağı  ve gelir grubu yüksek, gerçek maliyete katlanabilecek tüketicilere, maliyetleri daha çok yansıtacakları belirtildi.

GELİRİ FAZLA OLAN YÜKSEK FATURA ÖDEYECEK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu. Elektrik ve doğalgaz faturalarında yeni düzenleme yapılacağını duyuran Bayraktar, "1000 liralık gaz ve elektrik faturasının yüzde 60'ı halen devletimiz tarafından karşılanıyor." açıklamasını yaptı.

Bakan Bayraktar, "(Elektrik ve gaz) Fiyatları, gelir grubu yüksek, gerçek maliyete katlanabilecek tüketicilere, maliyet esaslı yansıtmak daha doğru diye düşünüyoruz" dedi.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FATURALARINDA YENİ DÖNEM

Bayraktar, salgın döneminden bu yana doğal gaz ve elektrikte hane halkı ve ticarethanelerin devlet tarafından desteklediğinin altını çizerek yeni dönem hakkında bilgi verdi. 

Elektrik ve doğal gazda Hazine üzerinden çok ciddi destek verildiğini açıklayan Bayraktar'' 1000 liralık gaz ve elektrik faturasının yüzde 60'ı halen devletimiz tarafından karşılanıyor. Bütçe imkanları mertebesinde bu desteklere devam edeceğiz. Vatandaşımızın dünyada gelişen, artan fiyatlara karşı korumaya devam edeceğiz. Bunu yaparken destek mekanizmasını daha etkin kullanmamız gerekiyor.

OVP içinde de desteklerin etkinleştirilmesi başlığı altında var. Her birimizin evinde kullandığımız elektrik ve gazda bu destek var. Gelir grubu yüksek, gerçek maliyete katlanabilecek tüketicilere maliyetine göre, maliyet esaslı yansıtmak daha doğru diye düşünüyoruz.'' dedi.

Gerçekten ihtiyaç sahibi, daha dar gelirli vatandaşları, emeklileri bu destekten istifade ettirip bunu karşılayabilecek ve evi çok daha büyük olan, çok fazla elektrik kullanan, elektrikli aracı olan, tüketimi belli oranın üzerinde olan vatandaşların bu desteklerden faydalanmak yerine gerçek maliyetleri karşıladığı bir model için hazırlık yapılıyor.

Bütçe imkanları nispetinde bu desteklerin devam edeceğini aktaran Bayraktar, Enerji fiyatlarında oluşabilecek değişikliklerin enflasyona etkisini göz ardı etmeden Merkez Bankası ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile eşgüdümle süreci yürüttüklerini açıkladı.

Son dakika! Emeklilere fatura, market ve kira desteği resmen başladı!

Dar gelirliye fatura desteği müjdesi geldi! 3 bin TL'lik faturanın 900 TL'si ödenecek!