29 / 06 / 2024

Son dakika! Emeklilere fatura, market ve kira desteği resmen başladı!

Son dakika! Emeklilere fatura, market ve kira desteği resmen başladı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’dan emekliye fatura, market ve kira desteği müjdesi geldi. İşte detaylar...



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın kampanya döneminde verdiği sözler birer birer hizmetlere dönüşüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre 4-5 yaş arası çocuğu olan ihtiyaç sahibi annelere toplu ulaşım için aylık 10 kontörlük ücretsiz biniş hakkını bir adım öteye taşıyarak 0-4 yaş arası çocuğu olan annelere de 60 kontörün verildiği Anne Kartı’ndan sonra şimdi de  Emekli Dayanışma Kartı uygulaması devreye alındı.
 
Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre İzmir Büyükşehir Belediyesi bu hizmetle ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen emekli yurttaşlara su faturası, kira ve market desteği verecek. Hazırlanmış olan kartlar, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yurttaşlara ulaştırılmaya başlandı. Uygulama kapsamında ilk etapta su faturası desteği faaliyete geçti. İhtiyaç sahibi emekliler en kısa zamanda kira ve market desteğinden de faydalanacak.

Söz konusu bu uygulama ile İzmir’deki emekliler su kullanımının ilk 4 metreküpünden (4 ton) ücretsiz olarak yararlanacak. Verilen bilgilere göre Bizvariz.izmir.bel.tr üzerinden gelen başvuruları inceleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 bin 398 ihtiyaç sahibi emekli yurttaşı belirledi. Söz konusu bu destekten yararlanacak olan emekliler İZSU Genel Müdürlüğü’ne bildirildi. Kişilerin Emekli Dayanışma Kartlarına mayıs ayı faturalarına istinaden ödeme yapılacak. Buna göre 4 metreküplük miktarın bedeli Haziran ayı içerisinde kartlara aktarılacak.

Son dakika! Emeklilere fatura, market ve kira desteği resmen başladı!

BERABER ATLATACAĞIZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada giderek daha da derinleşen ekonomik krize dikkat çekerek “Kimse bu yoksulluğu hak etmiyor. Ağır ekonomik koşullar en çok da emekli vatandaşları zorluyor. Söz konusu bu kampanya döneminde sözünü vermiş olduğumuz ulaşımda indirimi kapsayan Anne Kartı ile beraber Emekli Dayanışma Kartını da hızla hayata geçirdik.  Uygulamayla beraber İzmir’de ihtiyaç sahibi emeklilerimiz su kullanımının ilk 4 metreküpünden ücretsiz şekilde faydalanacak. Aynı zamanda tüm abonelerin ilk 4 metreküp su tüketim bedellerinde yüzde 25 indirim yapıyoruz. Suda indirimli tarife de 1 Haziran tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. İhtiyaç sahibi emeklilerimizin yanındayız” dedi.


 
450 BİN TL DESTEK

Emekliye Destek projesi için, İZSU Genel Müdürlüğü tarafından 0-10 metreküp arası 1 metreküp birim fiyatı 33,13 Türk Lirası şeklinde fiyatlandırıldı. 4 metreküp fiyatı 132,52 Türk Lirası şeklinde belirlendi. Uygulamayla beraber ilk etapta 3 bin 398 kişiye aylık toplam 450 bin Türk Lirası nakdi destek sağlanmış olacak. Uygulamadan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden sosyal yardım almaya uygun görülen vatandaşlar yararlanabiliyor. Hem annelere ulaşım hem de emekli desteği için kurum tarafından belirlenmiş olan kişilere bilgilendirme mesajları gönderilecek.

2024’te gayrimenkul yatırımında ön plana çıkan bölgeler belli oldu! İşte en gözde emlak lokasyonları!

TOKİ İstanbul ve  Ankara  projeleri için düğmeye bastı! 5 projede tam 915 yeni konut geliyor!

Gayrimenkul sektöründeki durgunluğa ticari binalar can suyu oldu!  Ticari binalara büyük talep!


Geri Dön