30 / 06 / 2024

Gayrimenkul sektöründeki durgunluğa ticari binalar can suyu oldu!  Ticari binalara büyük talep!

Gayrimenkul sektöründeki durgunluğa ticari binalar can suyu oldu!  Ticari binalara büyük talep!

Konut satışlarındaki durgunluğuna göre ticari binalara yönelik ilgi hız kesmeden devam ediyor. Bu artan ilginin arkasında yatan nedenleri ve sektörün geleceğini değerlendiren Perlanest Kurucu Ortağı Birsen Engin, önemli açıklamalarda bulundu. 



Pandemi sonrası dönemde değişen çalışma dinamikleri ve deprem güvenliği arayışları, gayrimenkul sektöründe ticari binalara olan talebi artırdı. Konut satışlarındaki durgunluğun aksine, ticari binalara yönelik ilgi hız kesmeden devam ediyor. Bu artan ilginin arkasında yatan nedenleri ve sektörün geleceğini değerlendiren Perlanest Kurucu Ortağı Birsen Engin, önemli değerlendirmelerde bulundu.

PANDEMİ OFİSLERDE KÖKLÜ DEĞİŞİKLİĞE NEDEN OLDU!

Pandemi sürecinde uzaktan çalışma ve hibrit modelin yaygınlaşması, ofis alanlarının kullanımında köklü değişikliklere yol açtı. Şirketler, çalışanlarının sağlığını korumak ve verimliliği artırmak amacıyla ofislerini yeniden düzenledi. Birsen Engin, bu durumu şu sözlerle değerlendirdi:

"Pandemi, ofis alanlarının nasıl kullanılacağını yeniden düşünmemize neden oldu. Daha esnek, teknolojik altyapısı güçlü ve çalışan sağlığını ön planda tutan ofisler talep görmeye başladı. Bu da ticari binalara olan ilgiyi artırdı." dedi.

Gayrimenkul sektöründeki durgunluğa ticari binalar can suyu oldu!  Ticari binalara büyük talep!

DEPREM GÜVENLİĞİ VE TİCARİ BİNALAR!

Türkiye gibi deprem riski yüksek bölgelerde, binaların güvenliği her zaman öncelikli bir konu olmuştur. Son yıllarda yaşanan depremler, bu konunun önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Birsen Engin, bu konuda şu ifadeleri kullandı:

"Deprem güvenliği, ticari binalar için olmazsa olmaz bir kriter haline geldi. Firmalar, çalışanlarının güvenliğini sağlamak için deprem yönetmeliklerine uygun, modern ve dayanıklı binaları tercih ediyor. Bu da yeni ve güvenli ticari binalara olan talebi artırıyor."dedi.

TİCARİ BİNALARA TALEP NASIL OLACAK?

Birsen Engin'e göre, ticari gayrimenkul sektöründe talep artışının süreceğini öngörmek mümkün. Teknolojik gelişmelerin ve sürdürülebilirlik anlayışının da bu talebe katkıda bulunacağını belirten Engin, şöyle devam etti:

"Yeşil binalar, enerji verimliliği yüksek ofisler ve akıllı bina sistemleri, geleceğin ticari gayrimenkul trendleri arasında yer alacak. Şirketler, bu tür özelliklere sahip binaları tercih ederek hem maliyetlerini düşürecek hem de çevresel etkilerini minimize edecek." ifadelerini kullandı. 

Lüks ofislerin lüks konuta dönüştürülmesine yargıdan 2'nci durdurma kararı! 

Konut kira gelirinde istisna kaldırılmayacak, boş ev vergisi gelecek! Vergi nasıl hesaplanacak?

Gayrimenkule yeni vergiler sektörü daha kötü hale getirebilir: Kiralar fırlar, ülkeden döviz çıkar! 

Geri Dön