10 / 05 / 2024

Elektrik ve doğalgaz yardımı resmen başladı! Başvurular artık daha kolay! Destekler başladı!

Elektrik ve doğalgaz yardımı resmen başladı! Başvurular artık daha kolay! Destekler başladı!

Elektrik ve doğal gaz fatura desteğinden yararlanmak isteyenlere duyuruldu. Ödemeler resmen başladı. İşte detaylar!



PTT üzerinden yapılan doğal gaz ve elektrik tüketim destekleri ile sosyal yardım ödemeleri PTT şubelerinin dışında e-Devlet üzerinden de alınabiliyor.

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT), şubelerinde yaşanan yoğunluğu azaltmak amacıyla bazı işlemlerini e-Devlet platformuna geçirdi. Hak sahipleri, adlarına yatırılan kurum ödemelerini sorgulama, hesaba aktarma ya da gelen yardımla fatura ödeme işlemlerini artık PTT şubelerinin dışında e-Devlet uygulamasından da gerçekleştirebilir hale geldi. Buna ek olarak da PTT üzerinden yapılan kurum ödemelerini sorgulama ve hesaba geçirme hizmeti ile elektrik ve doğal gaz tüketim destekleri ile fatura ödeme ve abone sözleşme numarası yenileme işlemleri de e-Devlet'ten gerçekleştirilebilir.

PTT İŞLEMLERİ E-DEVLET'TEN NASIL YAPILIR?

E-Devlet ile PTT'nin hizmetlerinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, iki farklı yolu takip edebilir. Sunulan hizmetlere e-Devlet kanalı üzerinden direkt arama yapılarak ya da e-Devlet kanalındaki kurumlar sekmesinde yer alan PTT'nin altında listelenen hizmetler yolu ile ulaşılabiliyor. Bir diğer yol da PTT'nin internet bankacılığı ve mobil bankacılık uygulamasının giriş ekranındaki direkt yardım ekranına yönlendirilirsiniz ve 'Sosyal Yardım Ödemeleri' butonuna tıklanarak hizmetlere erişim sağlayabilirsiniz.

ELEKTRİK VE DOĞAL GAZ TÜKETİM DESTEĞİ İLE FATURA ÖDEME HİZMETİ SUNUYOR!

Elektrik tüketim desteği ödemeleri e-Devlet üzerinden 'Elektrik Yardımı ile Fatura Ödeme' başlığı aratılarak da gerçekleştirilebilir.

Hak sahipleri yardım tutarını görerek, mesken türündeki faturalarını ödeyebiliyor. Hizmette yer alan 'Fatura Öde' butonu ile yönlendirilen ödeme ekranında ödenmek istenen faturanın ait olduğu kurum seçilerek, 'Abone No' bilgisi girilerek aboneye ait borçlar görülebiliyor.

Elektrik tüketim desteği ödemelerinde yardım tutarının fatura tutarından fazla olması halinde yardımdan mahsup edilerek 'Ödeme Yap' butonuna tıklandığı zaman kartsız olarak ödeme işlemi sonlanıyor.

GÜNCEL ELEKTRİK FATURASI NASIL ÖĞRENİLİR?

Elektrik faturasını sorgulamanın birçok yolu vardır. İster e-devlet sistemi üzerinden istenilse de bağlı bulunduğunuz il ve ilçedeki dağıtım şirketlerinin internet sitelerinden faturanızı kolaylıkla sorgulamanız mümkündür. Elinizde abone numaranız var ise elektrik faturanızı sorgulayıp, elektrik faturası tutarınızı öğrenmeniz çok kolay.

Orman Genel Müdürlüğü personel alımı 2023 başvuru başladı mı? OGM 1128 personel alımı şartları!

Ev sahipleri kiracılara öyle oyunlar oynuyor ki! İşte ev sahiplerin akıl almaz oyunları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön