02 / 05 / 2024

Elektrikli araç üreticileri yarışa girdi! Kazanan kim olacak? İşte 8 Ağustos 2022 elektrikli otomobil fiyat listesi...

Elektrikli araç üreticileri yarışa girdi! Kazanan kim olacak? İşte 8 Ağustos 2022 elektrikli otomobil fiyat listesi...

Tüm dünyada elektrikli araçlara geçiş konusunda çalışmalar için gaza basılırken, sıkı bir kapışma başladı. Elektrikli araç üreticileri yarışa girdi! Kazanan kim olacak? Peki, elektrikli otomobillerin fiyatları ne kadar? İşte 8 Ağustos 2022 fiyat listesi...



SİRO İLK BATARYASINI ÜRETTİ

TOGG ve Farasis Energy ortaklığında kurulan Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri, Gebze’de kurduğu Batarya Geliştirme Merkezi’nde ilk bataryasının üretimini gerçekleştiriyor. Küresel çapta otomotiv ve otomotiv dışı uygulamalar için enerji depolama çözümleri geliştirmek üzere kurulan Siro’nun ürettiği ilk batarya, tüm testleri başarı ile sonuçlandırdı. Siro Batarya Geliştirme Merkezi’nde başta elektrikli araçlar olmak üzere farklı kullanım alanları için geliştirme faaliyetleri yürütülecek.

Gemlik’te kurulumu devam eden seri üretim hatlarının devreye alınmasıyla beraber Gebze’deki Batarya Geliştirme Merkezi’nde yeni jenerasyon batarya modül ve paketlerinin yanında, batarya hücrelerinin de geliştirilmesi planlar arasında yer alıyor. İki merkez arasında bir sinerji oluşturularak, bataryalar için teknoloji geliştirmesinden seri üretime kadar olan süreçler tamamlanacak.

Siro, geliştirilen batarya modül ve paketlerinin seri üretimine 2023 senesinin başında başlatacak. İkinci aşamada Siro, Li-Ion NMC batarya hücreleri geliştirip, üretemini yapacak. Bu şekilde Türkiye, az sayıda ülkede bulunan hücre geliştirme ve üretme yetkinliğine sahip olacak. Siro, 2031 senesi itibari ile senelik 20 GWs’lık üretim kapasitesiyle bölgenin lider enerji depolama oyuncuları arasında etkin olacak.

Elektrikli otomobillerde ÖTV oranı düştü! 300 bin TL indirim uygulandı! Mini Cooper, Volvo 6 Temmuz 2022 fiyat listesi!MASERATİNİN YENİ OTOMOBİLİ TOZU DUMANA KATACAK

İtalyan Maserati, marka, hız ve motor sporları tutkunu müşterileri için geliştirdiği “MC20”nin GT2 versiyonu ile 2023 senesinde ilk kez Fanatec GT2 Avrupa Şampiyonası’nda yarışacak. Çift turbo beslemeli 3000 cc’lik V6 motora sahip araç, 630 HP’nin üzerinde güç üretemi yapacak.

Peki, elektrikli otomobillerin fiyatları ne kadar? İşte 8 Ağustos 2022 fiyat listesi...


Geri Dön