Genel

Elektrikli araçlara talep, konut sitelerindeki şarj istasyonları sayısını da artırdı!

Son dönemde talebin giderek daha da arttığı elektrikli araçlar konut sitelerinde bulunan şarj istasyonu sayısını da artırdı. Site yönetimleri firmalarla görüşerek ortak şarj istasyonları kurmaya başladı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Son dönemde talebin giderek daha da artış gösterdiği elektrikli araçlar konut sitelerinde bulunan şarj istasyonu sayılarını da artırdı. Gaziantep'te çok sayıda konuta yer verilen sitede, elektrikli araçlar için bireysel ünitelerin dışında ortak kullanıma açık 3 şarj istasyonu kuruldu. Gaziantep'in Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesi'nde yer alan konut sitesinde de elektrikli araç kullanıcılarının yoğunlukta olduğu bölge olarak dikkati çekiyor.

Toplamda 1084 konutun, 25'ten fazla elektrikli aracın bulunduğu konut sitesinde, ilk etapta araç sahiplerince bireysel şarj üniteleri kuruldu. Akabinde söz konusu talebin artmasıyla birlikte site yönetimi firmalarla görüşerek ortak şarj istasyonları kurdu. Villaların da yer aldığı alandaki 16 bireysel şarj ünitesi ile apartmanların olduğu bölümdeki ortak şarj istasyonları sayesinde sitede aynı anda 22 araç şarj edilebiliyor. Söz konusu konut sitesinin işletme müdürü Oğuz Özdoğan, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada şarj istasyonlarının kurulum sürecini anlattı.

Açıklamasında istasyonlarla ilgili izin, altyapı çalışmaları süreci ve kurulumu ilgili firmaların yürüttüğünü dile getiren İşletme Müdürü Oğuz Özdoğan, "Devletle ilgili tüm izinlerini kendileri alıyorlar, biz yalnızca araya süzme saat koyup oraya enerji veriyoruz. Site sakinlerinin ihtiyaçları da giderilmiş oluyor." dedi.

İşletme Müdürü Oğuz Özdoğan açıklamasında söz konusu bu sistemin sitenin elektriğine herhangi bir yükü olmadığını, enerjinin doğrudan trafodan alınarak istasyona verildiğini, kullanıcıların ise istasyona kredi kartı ile ödeme yapması nedeniyle kullanımının da kolay olduğunu dile getirdi.

Açıklamasında trafolara yakın bölgelere kurulum yaptıklarını kaydeden Özdoğan, "Enerjisini trafodan aldığı için trafo yakınlarına kurduk." ifadelerini kullandı. Araçların iki ayrı şarj modu bulunduğunu dile getiren Oğuz Özdoğan, uzun olan EC modunda araçların 7-8 saat şarjda kaldığını, kısa olan DC şarjda ise direkt doğru akım verildiği için 30-35 dakikada yüzde 80'e ulaştığını dile getirdi.

 

2020'de ev alan yabancı, şimdi yüzde 130 değer artışı ile evini satabiliyor!

İstanbul'daki kentsel dönüşüm için öneri! Binalarda izolatör kullanımı teşvik edilmeli!

Prefabrik ev almak isteyenler dikkat! Fiyattan önce buna bakın!