06 / 05 / 2024

İstanbul'daki kentsel dönüşüm için öneri! Binalarda izolatör kullanımı teşvik edilmeli!

İstanbul'daki kentsel dönüşüm için öneri! Binalarda izolatör kullanımı teşvik edilmeli!

Deprem İzolasyon Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emre Özcanlı,  dünyada en fazla kullanılan deprem izolatörü olduğuna dikkati çekerek, kentsel dönüşüm projelerinde binalarda izolatör kullanımının önemine değindi.



Deprem İzolasyon Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emre Özcanlı,  dünyada en fazla kullanılan deprem izolatörü olduğuna dikkati çekerek "Şartnameye göre yapılan binalar depremde hasar almak zorunda ama bu, yıkılacağı anlamına gelmiyor. Bu ürünleri kullandığımızda hiç hasar olmuyor dolayısıyla sıfır atık oluyor ve karbon salınımı olmuyor." dedi.

BİNALARDA İZALATÖR KULLANIMI TEŞVİK EDİLMELİ

Star'da yer alan habere göre; Sismik izolatörlerin Türkiye'de birçok projede kullanıldığını ancak ilk kat karşılığı apartmanın Kadıköy'deki proje olduğunu anlatan Özcanlı, binalarda izolatör kullanımının teşvik edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

İstanbul daki kentsel dönüşüm için öneri! Binalarda izolatör kullanımı teşvik edilmeli!

YENİ ZELANDA DIŞİŞLERİ BAKANI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİNİ İNCELEDİ 

Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters, İstanbul'da sismik izolatörlü kentsel dönüşüm projelerini inceledi. 

Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters, İstanbul'da sismik izolatörlü kentsel dönüşüm projelerinde incelemelerde bulundu.  Anzak Günü için Türkiye'ye gelen Yeni Zelandalı Bakan, Kadıköy'de yapımı devam eden Türkiye'nin ilk sismik izolatörlü kat karşılığı apartmanının şantiyesini gezdi.

Bakan Peters'ın projeyi ziyaretine ilişkin basın mensuplarına açıklama yapan Deprem İzolasyon Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emre Özcanlı, Çanakkale'de yarın düzenlenecek Anzak Günü anma törenlerine katılmak için Türkiye'ye gelen Peters'ın, 1976'da Yeni Zelandalı bir şirketin icat ettiği kurşun çekirdekli kauçuk izolatörlerin söz konusu projede kullanılmasından dolayı şantiyeyi ziyaret ettiğini söyledi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN DEVLET DESTEĞİ!

Depremlerin ardından ülke genelinde kentesel dönüşüm çalışmaları hızla devam ederken, Türkiye Müteahhitler Birliği(TMB), ülkenin; kentsel dönüşüme, yapısal düzenlemelere, altyapı yatırımlarına ihtiyacı olduğunu ve bu çalışmaların devlet desteği olmadan yapılmasının zor olduğunu belirtti.
 

İnşaat sektöründe yeni dönem: Yapılar artık akıllı metodojiler ile güçlendirilecek!

Prof. Dr. Haluk Özener: Marmara'da sismik boşluk var, yarın deprem olacakmış gibi hazırlanılmalı!

Binaların tahliye edilmeden güçlendirilmesine imkan sağlayan yerli deprem sönümleyici geliştirildi!
Japon Konutları için düğmeye basıldı! Hocaoğlu Grup'tan Sancaktepe'ye 1,2 milyar TL'lik yeni proje geliyor!

Geri Dön