Otomobil

Elektrikli otomobilden sonra yüzde 100 elektrikli tırımız da oldu!

Otomotiv sektöründe yerli elektrikli otomobilden sonra elektrikli tırımız da oldu. Sarp Intermodal tarafından yatırımı gerçekleştirilen yüzde 100 elektrikli çekici (TIR) hızlı şarj ile iki saat içerisinde tam şarj oluyor ve 300 kilometrenin üzerinde yol katediyor. Lojistik sektörünün önde gelen şirketlerinden olan Sarp Intermodal, Türkiye’nin ilk yüzde yüz elektrikli çekici (TIR) yatırımını gerçekleştirdiğini açıkladı

Yerli elektrikli otomobil Togg’dan sonra şimdi de yüzde 100 elektrikli tır üretildi. Lojistik sektörünün önde gelen şirketlerinden olan Sarp Intermodal, Türkiye’nin ilk yüzde yüz elektrikli çekici (TIR) yatırımını gerçekleştirdiğini açıkladı. Hızlı şarj ile 2 saat içerisinde tam şarj olan çekicinin, kullanıma ve taşınan yükün ağırlığına göre 300 kilometrenin üzerinde yol katedebildiği bildirildi.

Konuya ilişkin şirketten yapılan yazılı açıklamada, sürdürülebilirlik ve yeşil lojistik uygulamalarına büyük önem verdikleri ve bu doğrultuda üretilen elektrikli tır ile Türkiye taşımacılık sektöründe değişimi başlattıkları belirtildi.

BİR İLKE İMZA ATTI

Sarp Intermodal CEO’su Onur Talay, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek sürdürülebilir ve yeşil lojistik yaklaşımlarının bir parçası olarak elektrikli çekici yatırımını gerçekleştirmekten heyecan duyduklarını dile getirdi. Talay, yenilikçi teknolojileri ve stratejileri benimseyerek, daha çevreci ve sürdürülebilir bir lojistik sektörü oluşumuna öncülük etmeye devam edeceklerini söyledi.

Talay, bu yatırımın klasik bir araç yatırımı değil, Sarp Intermodal’in en önemli yaklaşımının bir yansıması olduğunu vurgulayarak, “2023 yılında mottomuzu ‘Yarının Yolu’ olarak açıklamıştık. Bugün geldiğimiz aşamada attığımız her adımın yarınlar için olduğunu gösteriyoruz. Biz bugün sadece bir araca değil yeniliğe, teknolojiye, sürdürülebilirliğe ve geleceğe yatırım yapmış oluyoruz" şeklinde konuştu.

SIFIR EMİSYON SIFIR GÜRÜLTÜ

Karbon emisyonlarının azaltılmasının, iklim krizi ile mücadele açısından önemine işaret eden Talay,   sıfır emisyon, azaltılmış gürültü kirliliği ve düşük maliyetlerin, söz konusu yatırımlarında önemli rol oynadığının altını çizdi.  

Talay, elektrikli araç ekosistemine şirket olarak uzak olmadıklarını vurgulayarak uzun yıllardır saha ekiplerinin ve yönetim kadrolarının farklı modellerde elektrikli otomobiller kullandığını aktardı. Elektrikli ağır ticari araçlar pazara çıkmaya başladığı anda bunu değerlendirmek istediklerini söyleyen Onur Talay, geçen yılın ikinci yarısında bu yatırıma karar verdiklerini, İsveç’te Volvo yetkilileri ile bir araya gelerek Volvo FH yatırımı kararı aldıklarını söyledi.

 GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ŞARJ OLACAK

Elektrikli araçlar için menzilin ve şarj istasyonlarının çok önemli olduğunu belirten Talay, özellikle otoyol tesislerindeki şarj üniteleri sayısının kısa sürede artacağına inandıklarını kaydetti.

Sarp Intermodal’in genel merkezinde ve Şekerpınar’daki garajlarında çekiciler için şarj üniteleri konumlandırdıklarını söyleyen Talay, güneş enerjisinden de faydalanacaklarının altını çizdi. Talay, genel merkez binalarının çatısını tamamen güneş panelleri ile kaplamaya başladıklarını kaydederek böylece  yakın zamanda araçları güneş enerjisiyle şarj etmeye başlayacaklarını bildirdi.