29 / 04 / 2024

Elektrikli ve hibrit araçlara ilginin artması tedarikte aksaklıklara neden oldu! 

Elektrikli ve hibrit araçlara ilginin artması tedarikte aksaklıklara neden oldu! 

Otomotiv sektörünün elektrikli ve hibrit araçlara yönelmesiyle birlikte, üst düzey ana sanayi üreticileri ve yan sanayi firmaları, hassas parçaların taşınmasında ve tedarikte  sorun yaşamaya başladı.



Gelişen teknolojiyle birlikte otomotiv endüstrisi köklü bir dönüşüm geçiriyor. Dünyada ve Türkiye’de ise elektrikli ve hibrit araçlara yönelik ilginin hızla artış göstermesi, bu araçlarda kullanılan hassas parçaların nakliye yöntemlerini ve tedarikteki sorunların önüne geçilecek yöntem geliştirildi. 

ELEKTRİK OTOBİLLERDE TERARİKTE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 

Gelişen teknolojiyle birlikte otomotiv endüstrisi köklü bir dönüşüm evresine girdi. Dünyada ve Türkiye’de ise elektrikli ve hibrit araçlara yönelik ilginin hızla artış göstermesi, bu araçlarda kullanılan hassas parçaların nakliye yöntemlerindeki tedarik sorunlarını gündeme getirdi.

Tedarik zincirinde ortaya çıkan aksaklıkların temel sebeplerini ortaya çıkararak doğru çözümler bulmak ve bu süreçte oluşan maliyetlerden tasarruf etmek için en iyi ve en hızlı uygulanabilecek yöntemlerden biri oluyor. CHEP’in dünyanın her köşesindeki üst düzey ana sanayi üreticilere (OEM) ve yan sanayi firmalara özel hizmetler sunduğunu hatırlatan CHEP Türkiye Otomotiv Ülke Temsilcisi Derya Çınar tedarik zincirinde önemli çözüm ortaklıkları geliştirdikleri belirtildi. 

Tedarik zincirlerinin her aşamasında en son teknolojiden faydalanarak çok çeşitli kasa ve konteynerler aracılığıyla geniş kapsamlı çözümler sunduklarına işaret eden Derya Çınar, “Özellikle otomotiv endüstrisinde elektromobiliteye geçiş ile lityum iyon batarya kullanımının yayınlaşması, bu parçaların güvenli bir şekilde taşınmasını ön plana çıkartıyor.'' dedi. 

Elektrikli ve hibrit araçlara ilginin artması tedarikte aksaklıklara neden oldu! 

TERARİKTE YAŞANAN  SORUNLARA ÇÖZÜM!

Bu konuda CHEP tedarikçilerin Ar- Ge çalışmalarında ve yeni ihalelerde daha rekabetçi olabilmesi için paketleme maliyetlerini optimize ediyor, paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı iş modelimiz sayesinde araç içi doluluk oranını artırarak nakliye maliyetlerini düşüyor.

Aynı zamanda endüstri standartlarındaki çözümlerle ürünlerin hasarsız teslim edilmesini sağlıyor, iade süreçlerini minimuma indiriyliyor.

Elektrik faturasını ödeyemeyen 41 bin hanenin elektriği kesildi

Otomobil almayı düşünenler dikkat! ÖTV matrahı güncellendi, işte yeni oran!

  


Geri Dön