30 / 04 / 2024

Elektrikte günlük tüketim 650-660 milyon kWh çıktı!

Elektrikte günlük tüketim 650-660 milyon kWh çıktı!

Kışla birlikte havaların soğuması, elektrik tüketimini artırdı. Günlük tüketim 650-660 milyon kilovat saate (kWh) çıkarak zirve yaparken, Enerji Bakanlığı yetkilileri, artan elektrik tüketimini karşılamakta bir problem yaşanmadığını açıkladı



Kışla birlikte havaların soğuması, elektrik tüketimini artırdı. Günlük tüketim 650-660 milyon kilovat saate (kWh) çıkarak zirve yaparken, Enerji Bakanlığı yetkilileri, artan elektrik tüketimini karşılamakta bir problem yaşanmadığını açıkladı.
 
Türkiye elektrik kurulu gücünün 49 bin megavata (MW) ulaştığına dikkat çeken yetkililer, bu gücün ihtiyacı karşılamada yeterli olduğunu kaydetti. Önceki hafta havaların soğumasıyla elektrik tüketimi 600 milyon kilovat saate çıkmıştı. Isınma amaçlı enerji kullanımının artması ise geçen hafta itibarıyla günlük kullanımı 660 milyon kWh'ye yükseltti. Enerji yönetimi, talep artışını santralleri tam kapasite çalıştırarak karşılıyor. Talepteki artışın en fazla 670 milyon kWh'ye çıkacağı ve bu rakamdan sonra tüketim artışının yavaşlayacağı tahmin ediliyor. Ancak bu rakamın, yazın ulaşılan rekor olan 700 milyon kWh'ye çıkması beklenmiyor.
Zaman/İSMAİL ALTUNSOY


Geri Dön