Altın & Dolar

Elimdeki altını satmak istiyorum diyenler için İslam Memiş o tek şartı açıkladı!

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş,  ons altın ve gram altın ilgili yine çok önemli değerlendirmeler yaparak, elindeki altını satmak isteyenler için de tek şartı açıkladı. 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırım araçlarına ilişkin paylaştığı videoda önemli açıklamalar yaptı. Ağzından çıkan her kelime yatırımcılar tarafından merakla takip edilen İslam Memiş, özellikle ons altın üzerinde FED ve Orta Doğu'daki savaşın etkisine dikkat çekerek olası senaryoları ve fiyatlamaları değerlendirdi. İslam Memiş açıklamasında kendisini dinleyenlerin kazanmaya devam edeceğini dile getirerek, yatırımcıların yapması gerekenleri de tek tek sıraladı.

İşte Memiş'in piyasalar ve yatırım araçlarına ilişkin değerlendirmeleri şu şekilde:

ONS ALTIN
Rekor üstüne rekor kıran altın piyasası var karşımızda. Yeni rekorunu 2 bin 685 dolar seviyeleriye test eden bir ons altın var. Tamamen bir savaş fiyatlaması, tamamen bir bir belirsizlik fiyatlaması içinde yoluna devam ediyor ons altın. 2 bin 685 dolar seviyelerine kadar çıkarak her gün yeni bir rekor tazeleyen ons altın var. Zaman zaman kar satışları da mutlaka olacaktır. Zaman zaman düzeltmeler de mutlaka olacaktır. Şimdi piyasa söz konusu bu düzeltme hareketlerini yapmak için yeni bir hikaye arayışında. Artık ateşkes anlaşması mı olabilir, farklı bir gelişme mi olabilir vesaire belki de FED üyelerinden farklı bir açıklama gelir... Sonucu her ne olursa olsun söz konusu bu kar satışları için piyasanın yeni bir hikayeye ihtiyacı var. Bu hikaye daha oluşturulamadı. Şimdi yeni zirvelerini test ediyor. Her gün rekor kırmayı da sürdürüyor. Arkasında iki tane önemli hikaye var bir başta Amerika Merkez Bankası FED'in ve diğer Merkez bankalarının faiz indirme süreci. İki Ortadoğu'daki savaş. Bu hikaye güçlü bir şekilde aldı ons altını 200 dolar götürdü. Fakat yaşanan bu 200 dolarlık yükselişten sonra mutlaka teknik olarak bir düzeltmeye ihtiyaç var.


GRAM ALTIN

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan gram altın yine ons altını takip etmeyi sürdürüyor. Şu anda gram altın 3 bin 3060 Türk Lirası seviyelerinde. Gram altın yurt içi piyasalarda yani fiziki altın tarafında 3 bin 63 Türk Lirası seviyelerine kadar çıkarak yeni bir rekora imza attı. Gram altında bu sene sonuyla alakalı beklentimiz 3 bin-3 bin 500 lira aralığı olduğu için artık bundan sonra senenin son çeyreğinde 3 bin 100- 3 bin 200- 3 bin 300 böyle kademeli yükselişler sürecek. Ons altın tarafında bir teknik düzeltmeyle beraber gram altın da mutlaka ons altına dayalı bir etkileşim gösterecektir. 

Ons altında benim beklediğim bu kar satışları gram altın tarafında ons altın kadar hissedilmeyebilir. Çünkü dolar kuru güçlü duruşunu korumayı sürdürdüğü için altın tarafındaki gram altın tarafındaki geri çekilmeler, ons altına kıyasla biraz daha cılız kalabilir. O nedenle şu an elinde altın var fiyatlar da yükseldi, ben bunu satmalı mıyım? Kesinlikle hayır. Biz alım satımdan bahsetmiyoruz takas olan bir araçtan bahsediyoruz. Konut alırsın, araba alırsın karşısında eyvallah. Ama bunun haricinde kesinlikle satma gibi bir şey söz konusu değil.
2025 senesi ile alakalı 4 bin 500 Türk Lirası seviyelerini mutlaka göz önünde bulundurmak gerekli.
Ons altını takip edeceksin. Ons altın nereye gram altın da oraya. Bu 1.'si, 2.'si de elinde varlıklarını mutlaka tutmayı sürdüreceksin.

 

Konut piyasası dalgalandı, inşaat sektöründe güven azaldı!

Altında fren patladı! Yastık altında bir gramı bile olan yaşadı! Son dakika altın fiyatları!

THY - Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri fiyatları nasıl belirlendi? Konut fiyatları gözden geçirilmeli önerisi!