Ekonomi

Elinde 1 doları bile olan hemen baksın! Dolar yükseldi mi, düştü mü? Son dakika 18 Temmuz 2022 dolar kuru...

Dolarda son dakika gelişmeleri milyonlarca yatırımcı ve doları olan vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki dolarda son durum ne? Dolar bugün kaç Türk Lirası? İşte 18 Temmuz 2022 son dakika dolar kuru... jpg" />Geçtiğimiz hafta 20 seneden sonra ilk defa Euro/dolar paritesinin 1 doların altına gerilemesiyle kur piyasalarında tarihi anlar kaydedilmişti

Geçtiğimiz hafta 20 seneden sonra ilk defa Euro/dolar paritesinin 1 doların altına gerilemesiyle kur piyasalarında tarihi anlar kaydedilmişti. Bu gelişme kapsamında ABD'de Haziran'da senelik enflasyonun yüzde 9.1 ile beklentileri geçmesi etkili oldu. Enflasyonun beklentilerden yüksek olmasıyla, Fed'den 100 baz puanlık faiz artırımı gündeme geldi. 

 

Geçtiğimiz cuma günü ise ABD'de artan enflasyona karşın perakende satışların yüzde 1 arttığının duyurulması, Fed'e yönelik beklentilerde bir nebze yumuşamaya neden oldu. Bu sabah itibarıyla ise Euro/dolar 1.001'den işleme başladı. 

Dolar kuru, milyonlarca yatırımcı ve doları olan vatandaşlar tarafından yakından izleniyor. 18 Temmuz son dakika dolar kurunu milyonlarca kişi merak ediyor. 

Peki dolarda son durum ne? Dolar bugün kaç Türk Lirası? İşte 18 Temmuz 2022 son dakika dolar kuru...

Milyonlarca yatırımcı ve doları olan vatandaşlar, doların bugün kaç lira olduğunu, dolar/TL'nin düşüp düşmediğini araştırıyor. Dolarda güçlenmenin sürüp sürmeyeceği de merak konusu olmuş durumda. 

 

FED'in, enflasyon rakamları düşene kadar faiz artırımına devam edeceğiyle ilgili sinyaller doların ateşini yükseltiyor ve dolar yukarı yönlü hareket ediyor. Dijitalleşme ve yeni nesil teknolojilerde Amerikan şirketlerinin, Avrupalı rakiplerine karşı daha başarılı olduğu ifade edilirken, bu avantajın korunması durumunda orta ve uzun vadede doların güçleneceğine dikkat çekiliyor. 

Ekonomistler, son dakika dolar açıklamalarıyla yatırımcıları heyecanlandırırken dolar kurunun bugün kaç lira olduğu merak ediliyor. 

DOLARDA SON DAKİKA GELİŞMELERİ 

Küresel piyasaların gözü kulağı Fes'in Temmuz ayı faiz kararına kitlenmiş durumda. FED son faiz kararında 0,75 baz puan yükselterek 28 yılın en yüksek faiz artırımına gitmişti. FED faiz toplantısı 26-27 Temmuz tarihlerinde yapılacak ve faiz kararı ise 21:00'de duyurulacak. Fed'in faiz kararı doları da etkileyecek. 

DOLAR BUGÜN KAÇ TL? DOLAR YÜKSELDİ Mİ, DÜŞTÜ MÜ? 

Dolar kuru, 16 Temmuz Cumartesi sabahına alış fiyatı 17,39 lira, satış fiyatı ise 17,70 lira bandından başlarken, dün güne alış fiyatı 17,48 lira, satış fiyatı 17,55 lira seviyelerinde başladı. Cuma günü ise dolar güne yüzde 0,56 yükselişle başladı. Dolar/TL 17 Temmuz Pazar gününün kapanışını 17,40 seviyesinden gerçekleştirdi. 

 

Dolar kuru bugüne alış fiyatı 17,43 TL, satış fiyatı 17,64 TL seviyelerinde başladı. 

Altında son dakika! Öyle bir çakıldı ki... 1 gram bile altını olana kötü haber! Hemen 18 Temmuz 2022 altın fiyatları!

1 Euro'su olanlar bile dikkat! Euro/TL yeniden artışa geçti! İşte 18 Temmuz 2022 güncel euro kuru...

Benzine bu gece indirim geliyor! Fiyatlar kaç TL olacak? Shell, BP, Opet, PO 18 Temmuz 2022 fiyat listesi...