27 / 09 / 2024

Elinde kısıtlı bütçesi olanlar bile konut almaya başladı: Fiyatlar da hareketlendi! 

Elinde kısıtlı bütçesi olanlar bile konut almaya başladı: Fiyatlar da hareketlendi! 

GHO Genel Müdürü Özkan Yalaza, konut talebinin katlandığına ancak paralel şekilde fiyatların da yükseldiğine dikkat çekti. İşte o açıklama...




Konut satışlarında son iki aydır yaşanan artışlar ve faizlerin düşeceği beklentisi yatırımcıları konut alımına yöneltti. Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Genel Müdürü Özkan Yalaza, konut piyasası ile ilgili konuştu ve yükseliş trendinin süreceğine dikkat çekti. 

Özellikle Ege'de ve Antalya'da konut talebinin yüksek olduğuna vurgu yapan Yalaza, yılın son çeyreğinde satışların devam etmesini beklediklerinin altını çizdi. 

Elinde kısıtlı bütçesi olanlar bile konut almaya başladı: Fiyatlar da hareketlendi! 

KISITLI BÜTÇESİ OLANLAR BİLE KONUTA YÖNELDİ 

GHO Genel Müdürü Özkan Yalaza, 2024 yılının ilk yarısında konut sektöründe genel anlamda bir durağanlık yaşandığını anımsattı ve şunları söyledi:

"Bankalarda mevduata verilen yüksek faiz oranları konuta olan talebi azaltmıştı. Bu sebeple konut fiyatları da sabit kaldı. Son dönemde kamu banka faizlerinin gerilemesi de konut fiyatlarının artacağına ilişkin beklentiyi artırdı."

Elinde kısıtlı bütçesi olanların bile konut almak için harekete geçtiğini dile getiren Yalaza, "TÜİK'e göre konut satışları ağustos ayında bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 10'luk bir artış gösterdi. Ağustosta 134 bin seviyesinde konut satıldı. Aslında bu Türkiye koşullarına göre normal bir satış rakamıydı; ancak 80 - 90 bin bandına düşen bu rakamlar tekrar normal seviyeye dönmüş oldu" açıklamasında bulundu. 

Elinde kısıtlı bütçesi olanlar bile konut almaya başladı: Fiyatlar da hareketlendi! 

KONUT FİYATLARI YÜKSELİYOR

Özkan Yalaza, kamu banka faizlerinin düşük olmadığına ve ilk evlerini alacaklar için geçerli olacağına dikkat çekti ve faizlerin düşeceği söylentisinin bile bazı fırsatçıları zam yapmaya ittiğini söyledi. 

"Bakanlık bu konuyu, suistimal edilmemesi için yakından izliyor. Konut fiyatlarının bir süredir sabit olması konut ihtiyacı olanları imkanlarını zorlayıp ev almaya yöneltti" ifadelerini kullanan Yalaza, açıklamasını şu şekilde tamamladı:

"Yatırımcılar da rakamlar artmadan evyükselmeden konut harekete geçti. Şu anda tayin ve öğrenci kayıt dönemi. Kira bedelleri çok arttı. Bu sebeple kira yerine ev satın almayı tercih edenler de oldu. Konut fiyatının sabit kalması ve kiraların artması konut amortisman süresini de düşürdü. Yabancı yatırımcılar Türkiye yerine daha çok kârlı gördükleri Yunanistan, İspanya ve Dubai gibi ülkelere yöneldi. Orta segmenteki konut fiyatlarının ise gelen taleplerle beraber yükselmeye başladığını söyleyebiliriz."

TEB emekli promosyonu Eylül 2024! Hesaplara yatırılacak paralar peş peşe açıklandı!

Şahan Gökbakar da Çiftçi Towers'tan ev almış: Dairemi hacizlerden temizleyip verin, kalan 50 bin doları öderim!

5 milyona kadar olan konutlarda hareketlilik devam eder, genele yayılmaz

Asgari ücretlinin 3+1 ev alabilmesi için ortalama 180 yıl gerekiyor! 


Geri Dön