27 / 09 / 2024

Şahan Gökbakar da Çiftçi Towers'tan ev almış: Dairemi hacizlerden temizleyip verin, kalan 50 bin doları öderim!

Şahan Gökbakar da Çiftçi Towers'tan ev almış: Dairemi hacizlerden temizleyip verin, kalan 50 bin doları öderim!

Son yılların en büyük iflas dosyasında oyuncu Şahan Gökbakar da yer aldı. Gökbakar'ın Çiftçi Towers’tan bir ev satın aldığı ortaya çıktı. Evini teslim alamayan Gökbakar, iflas dairesine başvurdu. İşte ayrıntılar...




Son senelerin en büyük iflas dosyası ile ilgili süreç İstanbul 1. İflas Dairesi tarafından sürdürülüyor. Söz konusu dosya, bir dönem Türkiye’nin en büyük holdinglerinden biri olan Çiftçiler Holding’in amiral gemisi konumunda yer alan Çiftçiler Gayrimenkul Yatırım AŞ’ye ait.

Zincirlikuyu’nda 45’er katlı 2 kuleden meydana gelen Çiftçi Towers’ı inşa eden şirket için 30 Haziran 2022 günü iflas kararı alınmıştı. Kararın ardından, şirketin tasfiyesi için en büyük alacaklıların temsilcilerinin yer aldığı iflas idaresi oluşturuldu. 

Şahan Gökbakar da Çiftçi Towers tan ev almış: Dairemi hacizlerden temizleyip verin, kalan 50 bin doları öderim!

ŞAHAN GÖKBAKAR EVİNİ ALAMADI

HalkTV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre; bankalara yüzlerce milyon dolar borçlu olan şirket taarfından inşa edilen projeden gayrimenkul alan isimlerden birinin de oyuncu Şahan Gökbakar olduğu ortaya çıktı. 

Erişilen belgelere göre Gökbakar ile şirket arasında 11 Nisan 2012 günü gayrimenkul satış sözleşmesine imza atıldı. Şahan Gökbakar, 2’inci kulenin 17’inci katında bulunan 247 numaralı daireyi satın aldı. Gökbakar, sözleşme kapsamında ödemelerinin tamamına yakınını  gerçekleştirdi. 

En son 50 bin dolarlık ödemenin ise konutun teslimi ile eşzamanlı şekilde yapılmasına karar verildi. Fakat, konut teslim edilmeyince Gökbakar da kalan ödemeyi gerçekleştirmedi. 

Şahan Gökbakar da Çiftçi Towers tan ev almış: Dairemi hacizlerden temizleyip verin, kalan 50 bin doları öderim!

EVİNİ HACİZLERDEN TEMİZLENMİŞ HALDE İSTEDİ

İflas idare masasının 15 Temmuz tarihli toplantı tutanağında yer alan bilgilere göre; Gökbakar avukatı aracılığı ile başvuru yaptı. Söz konusu başvuruda özetle Gökbakar’ın, kalan 50 bin doları ödemeyi yapmaya hazır olduğu, konutunun ise hacizlerden temizlenmiş halde adına tescili talep edildi. 

Toplantı tutanağında, Gökbakar’ın yanı sıra A. Merdan Araz'ın da anılan projeden satın aldığı gayrimenkulünü teslim alamayan bir diğer isim olduğu belirlendi. 

Şahan Gökbakar’ın avukatı görüşme basının talebini yanıtsız bıraktı. Ayrıca, 350 milyon dolar alacağı olan bir bankanın da verdiği krediyi tahsil etmek için icradan satışını istediği 437 daire ile bir dükkânın icradan satışını talep ettiği gündeme gelmişti. 

Şahan Gökbakar da Çiftçi Towers tan ev almış: Dairemi hacizlerden temizleyip verin, kalan 50 bin doları öderim!

Şimdilerde, tasfiye sürecinde olan Çiftçiler Gayrimenkul ve Askom Kamyon AŞ, Türkiye'nin en köklü holdingleri arasında yer alan Çiftçiler Holding'e bağlıydı. Mersinli Çiftçi Ailesi'nin 77 sene önce kurduğu holdingin ana faaliyet alanı otomotiv olsa da, enerji, inşaat ve lüks yat ticareti grubun faaliyet alanları arasında yerini aldı. 

Alfa Romeo, Lancia, Jeep ve Chrysler gibi otomobil markalarının yetkili bayiliğini yapan Çiftçiler Holding, Türkiye'de ilk kamyon fabrikasını kuran şirket şeklinde de ismini duyurdu. Çiftçiler Holding, Türkiye’nin ilk kamyon üreticisi firması oldu. 

Asgari ücretlinin 3+1 ev alabilmesi için ortalama 180 yıl gerekiyor! 

İki şehirde kiralık arsa ve iş yerleri! Kira bedelleri bin TL'den başlıyor!

Satılık ev ilanında şaşırtan not: 'Fiyatımız 1 ay için geçerlidir. Faizler düşmeye başladığında fiyatımız artacaktır!'


Geri Dön