05 / 05 / 2024

Elinde TL bulunanlar dikkat! Mevduat faizleri yüzde 39,5’i buldu!

Elinde TL bulunanlar dikkat! Mevduat faizleri yüzde 39,5’i buldu!

TL mevduat faizi aylık yüzde 38,3 aylık vadede ise yüzde 39,5’e çıktı. İhtiyaç kredisi faiz oranları da yüzde 34 seviyesini aştı.



3 aya kadar vadeli TL mevduatlarda da azami faiz oranı yüzde 39,5'e çıkarken, 1 aya kadar vadeli mevduatlarda faiz ise yüzde 38 bandında seyrediyor. 3 aya kadar vadeli TL mevduatta ortalama faiz oranı ise 12 Mayıs haftasında yüzde 30,47 seviyesine kadar yükseldi. 5 Mayıs haftasında faiz yüzde 29,05 olarak kayıtlara geçmişti.

 Elinde TL bulunanlar dikkat! Mevduat faizleri yüzde 39,5’i buldu!

Toplam 2,3 trilyon TL’ye ulaşan Kur Korumalı Mevduat (KKM) büyüklüğü döviz ve TL mevduatın önemli bir bölümünü oluşturuyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sıklıkla gündeme getirilen ‘KKM’nin Hazine üzerindeki yükü’ doğrultusunda çok net bir cevap verdi. Bakan Nebati, “Önümüzdeki süreçte bütçe üzerinde ciddi bir maliyet yaratması beklentiler dahilinde değildir” ifadelerini kullandı.

İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZ ORANLARI YÜZDE 34’Ü AŞTI

12 Mayıs haftası verileri kapsamında, ihtiyaç kredisinde uygulanan faiz oranı son 60 günde hızla artarak yüzde 34 seviyesini geçti. Tüketici kredisinde faiz ise yüzde 30 sınırında yer alırken, politika faizi ise yüzde 8,5 seviyesinde bulunuyor.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön