18 / 05 / 2024

Elinde TL bulunanlar dikkat! Mevduat faizleri yüzde 39,5’i buldu!

Elinde TL bulunanlar dikkat! Mevduat faizleri yüzde 39,5’i buldu!

TL mevduat faizi aylık yüzde 38,3 aylık vadede ise yüzde 39,5’e çıktı. İhtiyaç kredisi faiz oranları da yüzde 34 seviyesini aştı.



MERKEZ BANKASI’NIN KARARLARI ETKİLİ OLDU

Geçen hafta piyasa faizlerinde meydana gelen artışta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın getirdiği ek dönüşüm hedefi etkili oldu. Menkul Kıymet Tesis Hakkında Tebliğ’de düzenleme yapılarak Merkez Bankası, 26 Mayıs-28 Temmuz tarihleri arasında gerçek kişi döviz hesabından TL’ye ek yüzde 10 seviyesindeki dönüşüm hedefine ulaşamayan bankalara eksik kalan kısım kadar menkul kıymet tesisi yükümlülüğü getirmişti.

 Elinde TL bulunanlar dikkat! Mevduat faizleri yüzde 39,5’i buldu!

Bunun yanı sıra, 28 Temmuz sonrası için de kademeli Türk Lirası’na geçiş düzenlemesi yapıldı. Bu doğrultuda, 28 Temmuz tarihi sonrasında gerçek kişiler için dövizden Türk Lirası’na dönüşüm oranında yüzde 30 seviyesini tutturamayan bankalar için yüzde 10 ek menkul kıymet tesisi yapılacak.

KKM’DE YENİ REKOR

KKM hesaplarında faiz üst sınırının kaldırılması ile beraber yurttaşların talebi yeni rekor getirdi. Toplam 2,3 trilyon TL’ye erişen KKM büyüklüğü döviz ve TL mevduatın büyük bir bölümünü oluşturdu.

İZTOMÜD: ‘Ekonomik sorunlara çözüm bekliyoruz’

İlk 4 aylık dönemde 94 milyar TL yeni borç oluştu!

ŞOK’ta temizlik ürünlerinde kaçırılmayacak indirimler! Leke çıkarıcı 131 TL, domestos 50 TL, deterjan 180 TL...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön