26 / 07 / 2024

Şarj edilebilir hibrit araçlara ÖTV indirimi bugün resmen başlıyor

Şarj edilebilir hibrit araçlara ÖTV indirimi bugün resmen başlıyor

Şarj edilebilen ve 70 kilometrenin üzeriden menzile sahip olan hibrit araçlara ÖTV indirimi resmileşti. ÖTV indirimi Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte yeni ÖTV oranları…


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Şarj edilebilen ve 70 km'nin üzerinde menzile sahip hibrit araçlara özel tüketim vergisi (ÖTV) teşvikini de içeren yasa değişikliği Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan 7521 sayılı bazı kanun ve kanun hükmünde KHK'larda değişiklik yapılmasına dair kanuna kapsamında, araç dışından şarj edilebilen hibrit elektrikli araçlardan ağırlıklı birleştirilmiş kilometre başına karbondioksit emisyonu 25 gramın altında ve sadece elektrikli menzili 70 kilometre ve üzerinde olanlardan: motor hacmi 1,600 santimetreküpü geçmeyen ve ÖTV matrahı 1,35 milyon TL'yi aşmayanlar yüzde 30, motor hacmi 1,600 cm3'ü geçmeyen ve ÖTV matrahı bu tutarı aşanlar yüzde 60 ÖTV'ye tabi olacak.

Motor hacmi 1,600 cm3'ü geçen ancak 1,800 cm3'ü geçmeyen ve ÖTV matrahı 1.35 milyon TL'yi aşmayanlar araçlardan ise yüzde 70 ÖTV alınacak.

Şarj edilebilir hibrit araçlara ÖTV indirimi bugün resmen başlıyor

YAPILAN DİĞER DEĞİŞİKLİKLER

sozcu.com.tr'de yer alan habere göre yasayla, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından yapılacak her türlü doğal gaz alımları kamu ihale kanunu kapsamı dışında tutuldu. Bu kapsamda yapılacak alımlara yönelik olarak satın alma yöntemleri dâhil alım sürecinin yürütülmesi ve sonuçlandırılmasına ilişkin gerçekleştirilecek iş ve işlemler hakkında esasların piyasa koşulları, gizlilik, güvenilirlik, ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanması ve kaynakların verimli kullanılması ilkeleri doğrultusunda Cumhurbaşkanınca belirlenmesine karar verildi.

Yasa değişkliğiyle ayrıca, kamu finansmanı ve borç yönetiminin düzenlenmesi hakkında kanuna eklenen geçici maddeyle, Türkiye Varlık Fonu (TVF) Yönetimi AŞ Piyasa İstikrar ve Denge Alt Fonuna kamu bankalarının sermaye yapılarının güçlendirilmesi amacıyla 2024 mali yılı içerisinde ikrazen özel tertip devlet iç borçlanma senedi ihraç etmeye Hazine ve Maliye Bakanı yetkilendirildi.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı!

Altın fiyatlarında Cuma atağı! Gram altın, çeyrek altın peş peşe yükseldi! Güncel Kapalıçarşı altın fiyatları 26 Temmuz

Konutta metrekare fiyatı 13,5 gram altına denk oldu! 

Türkiye'deki hanehalklarının yüzde 52,6’sı 2001 yılı öncesi inşa edilmiş olan yapılarda yaşıyor!

Konut arzı sorunu ve fahiş fiyatlar kapıda! Kamu acilen düşük maliyetle arsa arzı yapmalı!


Geri Dön