19 / 05 / 2024

Elinizde 1 TL 1 dolar ya da 1 euro varsa dikkat! Burada yatıran zengin oldu, haydi sizde bakın

Elinizde 1 TL 1 dolar ya da 1 euro varsa dikkat! Burada yatıran zengin oldu, haydi sizde bakın

Türkiye'de vatandaşlar yatırım araçlarının çeşitliliğini merak ediyor. Son dönemde salgın sonrası ivme kazanan fon yatırımları büyüklüğü 514,8 milyar lira ile rekor kırarken, bu tutarın yüzde 98,5'ini yerli yatırımcıların portföyü oluşturdu.



Türkiye'de doların yükselmesiyle birlikte vatandaşlar da yeni yatırım araçlarına yönelmeye başladı. Yatırımcıların son dönemde en çok tercih ettiği yatırım araçlarından biri de fon yatırımları oluyor. Fon yatırımlarına son dönemde artan ilgi, yüzleri de güldürüyor. 
 

Küresel çapta yüksek enflasyon, resesyon, jeopolitik riskler ve henüz sona ermeyen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına dair endişeler ekonomilere dair belirsizliklerin gündemde kalmasına neden oluyor.

Bu durum, yatırımcıların tasarruflarını değerlendirirken karar alma mekanizmalarını da etkilerken, son yıllarda klasik döviz ve altın yatırım anlayışının hisse senedi ve fonlara doğru kayması dikkati çekiyor.

AA muhabirinin Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye'de fonlara yatırım yapan yatırımcı sayısı artışını sürdürüyor.

Buna göre, geçen yılın eylül ayında Türkiye'de 3 milyon 140 bin düzeyinde bulunan fon yatırımcı sayısı, bu yılın aynı döneminde yüzde 5,6 artarak 3 milyon 317 bine dayandı. Bu dönemde yatırımcıların fon portföy büyüklüğü de 223,7 milyar liradan 514,8 milyar liraya yükseldi.

Böylece eylül itibarıyla Türkiye'deki fon yatırım büyüklüğü neredeyse 2,5 katına çıkarak rekor seviyeye ulaştı.


Geri Dön