30 / 04 / 2024

Elinizde Çin menşeili bir akıllı telefon varsa hemen bunu yapın! O listede olabilirsiniz

Elinizde Çin menşeili bir akıllı telefon varsa hemen bunu yapın! O listede olabilirsiniz

Güvenlik araştırmacıları birkaç farklı Android akıllı telefonu incelediler ve casus yazılım yüklü olduklarını iddia ettiler.



Tüm popüler cihazlar Çin'de üretilip satılıyor ve iddiaya göre kullanıcı verilerini rızaları olmadan sızdırıyor.

Üçüncü taraf izleyicilerin etkinliğinizi gözetlemesini ve verilerinizi Android uygulamalarında satmasını engelleyin

Çalışma, Bilgisayar Bilim Adamları tarafından çevrimiçi olarak yayınlandı ve bazı büyük Android telefon markalarının isimlerini verdi.

Şunları ekledi: “Çin şu anda en fazla sayıda Android akıllı telefon kullanıcısına sahip ülke.

"Çin'deki en popüler üç satıcıdan Android akıllı telefonlara önceden yüklenmiş sistem uygulamaları tarafından iletilen verileri incelemek için statik ve dinamik kod analizi tekniklerinin bir kombinasyonunu kullanıyoruz.

"Önceden yüklenmiş çok sayıda sistem, satıcı ve üçüncü taraf uygulamasına tehlikeli ayrıcalıklar verildiğini tespit ettik."

Çalışma, Xiaomi, OnePlus ve Oppo Realme tarafından yapılan Android cihazları ile adlandırılıyor.

Cihazlar aracılığıyla çok büyük miktarda hassas veri toplanabileceğini ve hatta insanların izlenebileceğini iddia ediyor.

Araştırmacılar, telefonların konumunuz, telefon numaranız ve hangi uygulamaları kullandığınız gibi bilgileri üçüncü taraflara iletebileceğini söyledi.

Bunun kullanıcıları hiç düşünmeden gerçekleştiği söyleniyor.

Elinizde Çin menşeili bir akıllı telefon varsa hemen bunu yapın! O listede olabilirsiniz

En Çok Okunan Telefonlar ve Aygıtlar

Arama geçmişi ve “sosyal ilişki” verileri de bilmeden telefon aracılığıyla üçüncü şahıslara gönderilebilir.

Araştırmacılar, "Bu, kullanıcı ülkeyi terk ettiğinde Çin dışına yayılan ciddi anonimleştirme ve izleme riskleri oluşturuyor ve yakın zamanda kabul edilen veri gizliliği yasasının daha sıkı uygulanmasını gerektiriyor" dedi.

Şu sonuca vardılar: "Genel olarak bulgularımız, dünyanın en büyük Android pazarındaki kullanıcı verileri gizliliğinin durumu ve teknoloji şirketlerine halkın güvenini artırmak için daha sıkı gizlilik kontrollerine acil ihtiyaç olduğu konusunda rahatsız edici bir tablo çiziyor." birçoğu kısmen devlete ait olanlara ışık tutuyor.”


Geri Dön