29 / 04 / 2024

Elite Concept'ten akıllı ev konsepti!

Elite Concept'ten akıllı ev konsepti!

Şua İnşaat, tüm projelerini sürdürülebilirlik anlayışıyla hayata geçiriyor. Fikirtepe'deki son projesi Elite Concept, akıllı ev konsepti ile yüksek enerji ve su tasarrufu sağlıyor.



26 yıldır inşaat sektöründe insani saygılı projeler üreten Şua İnşaat, gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma hedefine katkıda bulunmak için tüm projelerini sürdürülebilirlik anlayışıyla inşa ediyor. 

İstanbul’un en yüksek

Prim vadeden lokasyonda Kadıköy Fikirtepe’de hayata geçirilen Elite Concept projesinde akıllı telefon ya da tabletlerle internet bağlantısı üzerinden kontrolü sağlanabilen akıllı ev konsepti ile yüksek enerji verimliliği ve su tasarrufu sağlanıyor. Gri su arıtma sisteminin kullanıldığı projede, ortak alanların aydınlatma ve sıcak su ihtiyacı için güneş enerjisinden faydalanabiliyor. Dünyaca ünlü prestijli projelerde kullanılan ve güneşe karşı yüksek performanslı koruma sağlayan özel camların tercih edildiği Elite Concept’te, ısı ve aydınlatma amaçlı enerji kullanımından ciddi oranda tasarruf sağlanıyor. Proje kapsamında işletme maliyetlerinin minimuma düşürülmesi ve aidatların azaltılması planlanıyor.

Yüksek performanslı koruma ve ısı tasarrufu sağlayan özel camlar

Elite Concept, bir yanda adalar, deniz ve tarihi yarımadanın göz alıcı siluetini diğer yanda Çamlıca manzasıyla İstanbul'un dört bir yanına hakim. Yüzde 90 cam panoramik cephe mimarisi ile bu manzarayı kesintisiz olarak izlenilebilen projede, modern zamanların Babil Kulesi olarak adlandırılan Dubai’deki Burj Al Khalifa ve dünyanın en yüksek kulesi olmaya hazırlanan Cidde’deki Jeddah Tower gibi prestijli projelerde kullanılan Amerikan menşeli Guardian markasının reflekte camları kullanılıyor. Güneşe karşı yüksek performanslı koruma ve ısı tasarrufu sunan projede sıcak havalarda klima kullanımı en aza indiriliyor. 

Bölgenin kendi içinde açık teras bahçeleri olan ilk projesi

Fikirtepe bölgesinin kendi içerisinde açık teras bahçeleri olan ilk projesi Elite Concept, 24 katlı 3 blokta 785 konut, 26 ticari ünite ve sosyal yaşam alanlarından meydana geliyor. Projenin sosyal donatı alanları arasında kapalı havuz, sauna, buhar odası, fitness center, cafe, süs havuzları, koşu ve yürüyüş parkurları, çarşı otoparkı ve kapalı otopark bulunuyor. Blok zeminlerinde bulunan çarşı caddedeki mağazalar ise giyimden gıdaya, eczaneden markete, banka şubelerinden ATM’lere kadar tüm önemli ihtiyaçlara cevap verecek şekilde dizayn edildi.

Ulaşım maliyetleri ve zamandan büyük tasarruf

E-5 karayoluna 1 dakika mesafe uzaklıkta, metrobüsün hemen yanında bulunan Elite Concept yaklaşık olarak; Bağdat Caddesi’ne 6 dakika, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne 5 dakika, Avrasya Tüneli’ne ve Harem Arabalı Vapur İskelesi’ne 8 dakika, Kadıköy vapur iskelesine, Moda sahiline ve Kalamış Marina’ya 10 dakika ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na 20 dakika uzaklıkta yer alıyor.

https://www.eliteconcept.com.tr/

 


Geri Dön