01 / 05 / 2024

Elite World Otelleri 2016 sonuna kadar 5 otel yatırımı daha yapacak!

Elite World Otelleri 2016 sonuna kadar 5 otel yatırımı daha yapacak!

İstanbul'da iki, Van’da bir otel ile hizmet veren Elite World Otelleri, Yaklaşık 300 milyon dolar yatırımla 5 otel daha açacak. Şirketin açacağı otellerin 3’ü İstanbul’da, 1’i Marmaris’te, diğeri Saint Petersburg’da.




İstanbul'da iki, Van’da bir otel ile hizmet veren Elite World Otelleri, 2016 sonuna kadar otel sayısını 8’e çıkaracak. İstanbul’da üç, Marmaris’te bir otel daha açmayı planlayan şirket, ilk yurtdışı yatırımını da Rusya’nın Saint Petersburg şehrinde gerçekleştirecek. Yeni yapılacak 5 otel için yaklaşık 300 milyon dolar yatırım yapacak olan şirketin, gelecek hedefleri arasında Berlin, Paris ve Londra’da da otel açmak bulunuyor. 


MALTEPE’DE 402 ODALI OTEL


Elite World Hotels Genel Müdürü Ünsal Şınık, İstanbul’da yapılacak otellerin Florya, Basın Ekspres Yolu ve Maltepe’de yapılacağını söyledi. İstanbul’da geçmişte aldıkları arazilerde otel inşaatlarının başladığı bilgisini veren Şınık, “Florya’daki otelin adı Elite Word Busines olacak. Ocak’ta açmayı planlıyoruz. 180 odalı olacak. Maliyeti ise 60 milyon dolar. Basın Ekspres Yolu üzerindeki otelimiz 10 dönüm arazide yer alacak. İnşaatı başladı. Bu otelde de büyük bir konferans merkezi bulunacak ve 400 odası olacak. Maltepe’de ise yine 10 dönümlük bir arazimiz var. Kenan Evren Kışlası yakınında bulunuyor ve inşaatına 2014’te başlanacak ve 402 oda bulunacak” diye konuştu. 


İLK HEDEF BERLİN


Marmariste  yapılacak yatırımın resort olacağı bilgisini veren Şınık, İstanbul’da yapılacak 3 otelin yanında inşaasına başlanacak Saint Petersburg’daki otelin 1850 metrekarede olacağını söyledi. Şınık, “Projeler hazır ve inşaata başlandı. 220 odalı olacak. Proje tahminen 60 milyon dolara mal olacak. Bundan sonraki ilk hedefimiz ise Berlin.  Burası için de araziyi bulduk. Şimdi düşünme aşamasındayız. Londra ve Paris de hedeflerimiz arasında” ifadelerini kullandı. 


RUSYA’DA TEŞVİK GELİYOR


Sain Petersburg’un konumu gereği cazip geldiğini belirten Şınık, “Çünkü o bölgede hem oda fiyatları yüksek, hem de doluluk oranları çok iyi. Putin’de buraya çok önem veriyor. Hatta konuşulanlara göre Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin’in başkenti, Moskova’dan Petersburg’a taşıma düşüncesi bulunuyor. Bu durumda bizi etkiledi” diye konuştu. Rusya’da turizm yatırımları için şu anda bir teşvik olmadığının altını çizen Şınık, ocak ayında bir teşvik paketinin meclise sunulacağını dile getirdi. Şınık, Rusya’nın yabancı yatırımcının değerini yeni yeni anladığını söyledi.


‘Gezi’den yüzde 25 kaybettik


ÜNSAL Şınık, “Yüksek doluluk oranlarına ulaşmamızda Arap turistlerin payı çok büyüktü. Ancak temmuz-dan ekim ayına kadar Gezi olaylarının etkisiyle doluluk yüzde 75’e düştü. Ciro kaybımız yüzde 25’lere ulaştı. Toplanmaya başladık. Şimdi de Suriye’deki olayların etkisi var” diye konuştu.


Yabancı dil öğretsinler bize yeter


YENİ bir sosyal sorumluluk projesi başlatacaklarını ifade eden Ünsal Şınık, “Mali gücü düşük iyi üniversite öğrencilerine burs vereceğiz. İş güvencesi de olacak. Boğaziçi Üniversitesi ile konuşuyoruz. 15-20 öğrenciye burs vereceğiz. Okumasına destek olduğumuz öğrenciyi işe aldığımız anda başka bir öğrenciyi daha burs vermeye başlayacağız” dedi.


Van’daki yatırım çok kazandıracak


VAN’da yapılan otel yatrımının daha çok yeni olduğunu söyleyen Ünsal Şınık, doluluk oranlarının yüzde 38’lerde olduğunu dile getirdi. Şu anda Van’da potansiyelin sınırlı olduğunu belirten Şınık sözlerini şöyle sürdürdü: “Ekonomik olarak çok gelişmiş bir yer değil. Ancak çözüm süreci ile gelen barış ve ekonomik kalkınma ile önümüzdeki 5 senede tüm doğu illerinde olduğu  gibi Van’da da çok gelişme olacak. Yatırımını baştan yapan daha çok kazanacak. Bir tarafta Suriye, diğer tarafta İran ve Ermenistan var. Komşularla düzelecek ilişkilerle Van’ın değeri artacak.”


Hürriyet


Geri Dön