20 / 11 / 2024

Elite World yurtdışına açılma kararı aldı!

Elite World yurtdışına açılma kararı aldı!

Elite World Otelleri, yurtdışına açılma kararı aldı. Elite World, Berlin, Münih, Viyana ve Budapeşte’ye yatırım planlıyor.




Elite World Otelleri, Türkiye’de 6 otel işletiyor. İki oteli de yatırımda. Yurtdışına açılma kararı aldı. Petersburg’da iki otel yapacak. Birine başladı. Berlin, Münih, Viyana ve Budapeşte’ye yatırım planlıyor. Elite World Otelleri grubu, yatırımda yüzünü yurtdışına döndü. Grubun CEO’su Ünsal Şınık, “Berlin, Münih, Viyana ve Budapeşte’ye yatırım niyetimiz var. Birçok yere baktık, bakıyoruz” dedi.


Grubun Türkiye’de 6 oteli faaliyette. Bunlardan 4’ü (Taksim’deki Elite World İstanbul ile Elite World Prestige, Basın Ekspres Yolu’nda son açılan oteli Elite World Europe ve Küçükçekmece’deki Elite World Business) İstanbul’da. Diğer iki oteli İstanbul dışında; Elite World Van ve Elite World Marmaris. Bütün otelleri kendi arsaları üzerine yapan grubun mevcut yatırımları da tahmini olarak 500 milyon dolar civarında. Bir bu kadar da Türkiye içi yatırım programı var. Bu program kapsamında olan ve 120 milyon dolara tamamlanan Elite World Europe faaliyette. Maltepe ve Sapanca otel yatırımları gündemde.


Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Elik. Kardeşleri Vedat, Sedat ve Emel Elik de şirket ortakları olarak yönetim kurulundalar. Grup şimdi yatırımlarını yurtdışına kaydırma kararı aldı. Bunun ilk adımlarını da attı. Petersburg’da iki otel yatırımı için yer almıştı. Bunlardan birine başladı. Birisi sırada. Fakat bunların dışında da Berlin ve diğer önemli Avrupa şehirlerinde oteller açacak. Buralara ne kadar yatırım yapılacağı henüz belli değil. Lokasyona, büyüklüklere göre bu rakam değişecek. Oteller grubunun başında daha önce Dedeman gibi önemli gruplarda yöneticilik yapan Ünsal Şınık bulunuyor. Yeni yatırımlar hakkında açıklamalar yapan Şınık, “Yurtdışına açılma kararı aldık. Petersburg’daki 2 otelden birine başladık. Berlin, Münih, Viyana ve Budapeşte’ye yatırım planlıyoruz. Birçok yere baktık, bakıyoruz. Yurtdışına da kendi markamızla gideriz. Türkiye’de yatırımlarda bir süre bekleyeceğiz. Politikalar çok hızlı değişiyor. Bir gün bir şey deniliyor ama sonra değişiyor” dedi.


Van otelini İranlı doldurdu


Turizmde 2016 iyi gitmedi. Bu yıl da sıkıntılı devam ediyor. 120 milyon dolarlık Elite World Europe’da doluluk oranı yüzde 20’lerde. Şınık, “Yabancı işadamları gelirdi, sıfırlandı diyebiliriz. Bölge otellerinde de durum farklı değil. Bu yatırımların geri dönüş süreleri 24 yıla çıktı. Daha önce iyi zamanlarda 12 yıldı. Daha erken dönüş zamanları da oldu. Bizim Van oteli iyi. Nevruz’da İranlı turist gelişi sayesinde fulldu. Ancak böyle diye projelerde durmak zor. Çünkü bunların kredi sözleşmeleri var. Doluluklar düşük de olsa bitirip nakit girişini sağlamak gerekiyor. Mecburen devam ediyoruz” diye konuştu.


Şınık’ın düzenlediği basın buluşmasına Elite World Europe Genel Müdürü Murat Arslan da katılarak, otel hakkında bilgi verdi.


Booking'e dava yanlış


Son günlerde TÜRSAB’ın Booking’e davası turizmcilerin gündeminde. Şınık, bu konuda şöyle dedi: “TÜRSAB’ın Booking girişimi doğru değil. Artık her şey cepte. Onu bunu kapattırmak gereksiz, sen de kur. Bize online kanaldan gelen rezervasyonların yarısı Booking’dendi. İstanbul otellerinde rezervasyonların yüzde 46’sı online. 8 yıl önce bu oran yüzde 22’ydi. Bu kanalın etkisi artıyor. Türkiye’de çok iyi oteller var. Türkiye otelciliği öğrendi ama pazarlamayı öğrenemedi.”


Aynı bölgede 12 otel


Basın Ekspres Yolu, sık politika değişikliğinin sıkıntısını da yaşıyor. AHL’nin varlığı, fuar ve kongre merkezlerine yakınlığı bölgeye birçok otel yatırımı çekti. Şu sıralar aynı yol üzerinde 12 otel var. Daha fazlası proje halinde. Fakat hesap edilmedik bir gelişme oldu; 3. Havalimanı projesiyle birlikte AHL’nin kapatılması veya daha butik bir işlevle sınırlanması gündeme geldi. Bu gelişme bölgedeki başlamamış yatırımlarda tereddüt oluşturdu. CEO Şınık, “Bizim otelin yakınında, 100 metre mesafe içinde 5 otel var. Bazı projeler de bekliyor” dedi. Basın Ekspres Yolu’nun son dönemde müthiş değiştiğine dikkat çeken Şınık, “Fabrikalar yerini ticaret merkezlerine, rezidanslara bırakıyor. AHL kapansa da etkisi az olacak. Civarda kongre merkezleri var. CNR’ın ötesinde yeni bir kongre merkezi projesi var. 3. Havalimanı'na buradan bağlantı yapılacaktır” dedi.


Dünya 


Geri Dön