30 / 04 / 2024

Elmadağ’da Küçük Sanayi Sitesi Projesi için start verildi!

Elmadağ’da Küçük Sanayi Sitesi Projesi için start verildi!

Elmadağ Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından projesi tamamlanarak ihaleye çıkartılan, İlçenin acil ihtiyaç duyduğu “ Küçük Sanayi Sitesi ” için temel atım töreni düzenlendi.



Elmadağ Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından projesi tamamlanarak ihaleye çıkartılan, İlçenin acil ihtiyaç duyduğu “Küçük Sanayi Sitesi” için temel atım töreni düzenlendi.



Törene Belediye Başkanı Gazi Şahin, esnaflar ve ihaleyi alan firma sahipleri ve yetkililer katıldı. Kurtuluş Mahallesi sınırları içerisinde yapılacak olan site iki etaptan oluşacak. 1. etapta 52 adet, 2. etapta 60 adet iş yerinin yapılacağını, kent içinde elverişsiz şartlarda çalışan esnafın koşullarının iyileştirileceğini belirten Başkan Şahin; “ İlçemizde birçok küçük sanayicilik ile geçimini sağlayan esnaf kardeşlerimiz, bu yeni projenin hayat bulması ile daha modern ve daha sağlıklı ortamlarda işlerini yapacaklar” dedi.


Belediye Meclisi'nin 2009 yılında aldığı kararla Kurtuluş Mahallesi sınırları içerisinde 'belediye hizmet alanı', 'kentsel servis alanı', Bölge trafik alanı,et kesim ve tanzim satış alanı ile soğuk hava deposu' ve 'küçük sanayi Sitesi’ne ait imar planı değişikliği hakkındaki teklifinin oybirliğiyle kabul edildiğini ve bu değişikliğin 2010 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandığını aktaran Başkan Şahin; “ Planlanan proje alanının tamamı hazine arazisi idi. Yaptığımız araştırmalar ve çalışmalar sonucu, Tapu tescil işlemleri Milli Emlak Genel Müdürlüğü adına yapılarak, Küçük Sanayi Sitesi olarak kullanılacak 24 bin 843 metre karelik alanın belediyeye satışı talep edildi. Milli Emlak Genel Müdürlüğü küçük sanayi sitesini belediyenin yapması şartıyla bu alanın belediyeye satışını gerçekleşti" dedi.


Yeni dönemde de projelerin hayat bulmaya, hızla gelişen ve değişen ilçe olmaya devam edeceklerini belirten Başkan Şahin; “Hem yaşam kalitesini hem de ekonomik hareketliliği arttırmak amacıyla bu projeyi planlayarak hayata geçmesi için çalıştık. Kent içinde dağınık yerleşmiş, elverişsiz çalışma koşulları altında çalışan Küçük sanayici esnaf kardeşlerimiz tek bir çatı altında toplayarak çalışma koşullarını iyileştirerek, istihdamı arttırmak en büyük amacımız. " dedi. 


Artuklu Haber


Geri Dön