06 / 05 / 2024

Elmalı Belediyesi Akçay'da toplu konut yapacak!

Elmalı Belediyesi Akçay'da toplu konut yapacak!

Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Büyükşehir Belediye Meclisinde bu konu ile ilgili plan değişikliğinin 5 binlik plan yapılmadığı için reddedilmesini önleyerek, ilgili gündem maddesinin ilgili komisyona geri gönderilmesini sağladı.



Elmalı Belediyesi Akçay'da kendilerine ait olan bir taşınmaz üzerinde toplu konut yaparak satmak istiyor. Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, geçtiğimiz günlerde yapılan Büyükşehir Belediye Meclisinde bu konu ile ilgili plan değişikliğinin 5 binlik plan yapılmadığı için reddedilmesini önleyerek, ilgili gündem maddesinin ilgili komisyona geri gönderilmesini sağladı. 

5 binlik plan olmadığı için reddedilen plan değişikliği isteğinin, kısa süre sonra bölgenin planlamasının tamamlanacağı için böyle bir girişimde bulunduğunu ifade eden Elmalı Belediye Başkanı Öztekin, böylece bu planlama kararının yeniden Elmalı Belediye meclisine gelmesini engellediğini, zaman kaybının da önlendiğini kaydetti. 

Öztekin, "Büyükşehir Meclisi'nde Elmalı Akçay mahallesi'nde bir taşınmazın imar değişikliği gündeme geldi. Bununla ilgili bizde ilgili dairesine iadesini talep ettik. 5 binlik planla eksiklerini tamamlamak için süre istemiş olduk. Biz bir sonraki meclise veya en geç Mart meclisine yetişir dedik. 

Reddedilirse tekrar Elmalı'ya gelecek süre uzayacak. Konu olan taşınmaz Belediyemize ait bir taşınmaz. Akçay Belediyesi'nden bize intikal eden bir taşınmaz. 

Burada biz beş katlı site halinde 40-50 adet konut yapabileceğimiz bir toplu konut planlıyoruz. 

Belediye vatandaşlar bize talepte bulunuyorlar. 

Bölgede çalışan öğretmenler, memurlar veya taş ocaklarında çalışan mühendisler Akçay'da kaloriferli ev bulamadıklarını belirterek bizden bu konuda girişimlerde bulunmamızı istiyorlar. 30'un üzerinde öğretmen var. Bir o kadar da resmi kurumlarda çalışanlar var. 

Bunların çoğu ya Elmalı merkezden ya da Antalya'dan günlük gidip geliyorlar. Yine Akçay sakini olupta kaloriferli evlerde oturmak isteyenler var. Ama bu sayı yeterli olur mu olmaz mı, talep yeterli olur mu bunu da önümüzdeki günlerde göreceğiz. 

Biz de bunları dikkate alarak imar planı değişikliğinden sonra ön talep toplamaya çıkacağız. Yeterli ön talep bulduğumuz anda inşaata başlayacağız. 

Ama istediğimiz neticeyi bulamazsak ta projemizi erteleyebiliriz. 

Buradaki amacımız tamamen sosyal amaçlı bir projeyi gerçekleştirmek. Bunu yaparken de tabii ki belediyemize az da olsa bir maddi katkı sağlamak. 

Yapacağımız toplu konutları biz maliyetinin üzerinde satacağız. Çok yüksek kazançlar elde etmesek te yine de bize maliyetinin üzerinde rakamlar belirleyerek satışını gerçekleştireceğiz. Bütün bunlar ise şüphesiz gelecek olan ön taleplere bağlı. 

Elmalı merkezinde de böyle bir projemiz var. Elmalı merkezde de en az 100 konutluk projeyi başlatacağız. Bunu neden bekletiyoruz. 

Elmalı merkezinin imar planı baştan sona değişiyor. Plan şu anda İller Bankası'nda. Bizden önce yanılmıyorsam 2009'da ihale edildi. 

Son aşamaya gelindi. Muhtemelen gelecek ay bu konuda da çalışmalarımızı başlatacağız" dedi. 


Antalya Adeniz Manşet


Geri Dön