08 / 07 / 2024

Elmalı'da altyapı yatırımlarına 45 milyon TL harcanacak!

Elmalı'da altyapı yatırımlarına 45 milyon TL harcanacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel "Bu yıl 18 milyon, 2016' da da 27 milyon lira olmak üzere 2 yılda Elmalı'da sadece alt yapıya 45 milyon lira harcayacağız" dedi.



Büyükşehir yasası Elmalı'ya iyi geldi. Bir yıl içinde ilçeye altyapı, asfalt plenti, ASMEK, ASFİM, kapalı devre sulama sistemi hizmetleri gelirken, mahalle yolları ilk kez sıcak asfaltla, yayla yolları sathi asfaltla buluştu. 


Elmalı'ya seçimden önce verdikleri sözleri yerine bir bir yerine getirdiklerini ve getirmeye devam ettiklerini ifade eden Başkan Türel, "Bu yıl 18 milyon, 2016' da da 27 milyon lira olmak üzere 2 yılda Elmalı'da sadece alt yapıya 45 milyon lira harcayacağız. II Özel İdaresi 2013 yılında 10 milyon lira bütçe ile 539 köye hizmet veriyordu. Bizse Bütünşehir Yasası ile sadece 1 yılda Elmalı'ya 18 milyon lira alt yapı yatırımı yapabilir hale geldik" dedi.


Büyükşehir Belediyesi olarak Elmalı'ya önemli tesisler kazandırdıklarını belirten Türel şöyle konuştu: "Elmalı'da asfalt plent tesisi açtık. 4 milyonluk bir yatırımdır. Kaş, Denire, Finike, Kumluca ve Korkuteli'nin asfaltı buradan üretiliyor. Yuva'da Kapalı Sistem Sulama Tesisi'ni hizmete açtık. 2 milyon 800 bin liralık bir yatırım. 100 iş gününde tamamladık, ilk defa kapalı sistem sulamayı burada gerçekleştirdik. 


Vatandaşlarımızın bize verdiği moral ile yeni yatırımlar ortaya koyuyoruz. Biiyüksöle, Küçüksöle ve Eskihisar'da da kapalı devre sulama sistemi kuracağız. Ayrıca Elmalı'ya modem bir mezbaha kazandırıyoruz. 1 milyon 250 bin lira tutarında bir proje. Tamamlandığında dünyanın en çağdaş mezbahalarından biri Elmalı'da olacak." Antalya'da kadınlara pozitif ayrımcılık yaparak tüm çalışanların kadın olduğu, 5 yıdlzı tatil köyü konforundaki kadınlar plajını hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Türel Elmalılı kadınlara müjde vererek, kadınlar için havuz açacaklarını söyledi. Başkan Türel, "Kadınlar için bir yaşam merkezi olacak. 


Kadınlara özel bir havuz da bulunacak. Antalya'daki Kadınlar Plajı'na gidemeyen kadınlarımız burada serinleyecek" diye konuştu. 


10 milyon liralık yol yatırımı 

Grup yollarını ilk kez sıcak asfaltla buluşturduklarını kaydeden Türel, Elmalı'da 2014'te 2 milyon liralıkyol yatırımı yaptıklarını, bu yıl da 10 milyon lirayı kırsal yollar için harcamakta olduklarını anlattı. Türel, "Yuva'nın girişini sıcak asfaltla kapladık. Kaymak gibi oldu. Geçmen Yaylası'na ulaşımı 45 kilometreden 11 kilometreye düşürecek yeni bir yol açtık. Oldukça bozuk durumdaki Zümrütova mahallesinin yol çilesini sonlandırdık. İslamlar, Bayralar ve Karamık mahallelerinde stabilize yol çalışmalan gerçekleştirdik" dedi.Bu hizmetlerin birlik, beraberlik ve uyum içinde çalışarak olduğunun altını çizen Başkan Türel, "Biz Ümit Başkan ile güçlerimizi birleştiriyoruz. El ele vererek bu çalışmaları Elmalı'yı hizmet sağanağına dönüştürecek gayretler gösteriyoruz. Birlik beraberlik olmadığında, uyum olmadığında aksamalar olabiliyor. Hizmetlerimizde en büyük desteği halkımızdan alıyoruz." ifadelerini kullandı. Hükümetin de 14 yılda Elmalı'ya çok önemli hizmetler verdiğini de hatırlatan Türel, "Elmalı'ya nakil hatları için 24 milyon lira daha harcanmış. Geçtiğimiz aylarda 7.5 milyon lira harcanarakyapılan indirici trafoyu Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte hizmete açtık. Elmalı'ya hizmetin en iyisi yakışır. Yapılacak projeler arasında Korkuteli ile Elmalı arasını duble yol yapılması var. Ayrıca Kaş ve Kalkan'a giden yolların yeniden yapılması da planlanıyor." 


Antalya Akdeniz Manşet


Geri Dön