28 / 04 / 2024

Elon Musk'ın da içinde olduğu milyarderler kendi şehirlerini kuruyor!

Elon Musk'ın da içinde olduğu milyarderler kendi şehirlerini kuruyor!

ABD'de milyarderlerin San Fransisco'nun kuzey bölgesine şehir kuracağını açıklaması üzerine gözler zenginlerin kendilerine kurmaya başladığı şehirlere çevrildi. İçlerinde Elon Musk'ın da içinde olduğu milyarderler kendi şehirlerini kuruyor. İşte ayrıntılar...



ABD'de milyarderler San Fransisco'nun kuzeyine kendilerine şehir kurmak için kolları sıvadı. İçlerin de Elon Musk'ın da içinde olduğu  Bill Gates'te kendi şehrini kurmak için çalışmalara başladı. İşte milyarderlerin kurduğu o şehirler...

ELON MUSK KENDİ ŞEHRİNİ KURUYOR!

Elon Musk, Texas’ta Starbase adlı bir kent kurmayı hedefliyor. Starbase, Musk’ın uzay şirketi SpaceX’in merkezi haline gelecek. Texas'ın Austin şehri yakınlarında 24 kilometrekarelik arazi satın alan Musk, evlerin inşasına başladı.

Elon Musk ın da içinde olduğu milyarderler kendi şehirlerini kuruyor!

LARRY ELLİSON ADA ALARAK KENDİ ŞEHRİNİ KURDU!

Teknoloji camiasının en bilinen isimlerinden Oracle'ın kurucusu Larry Ellison, Hawaii'de bir ada satın alarak kendi kasabasını kurdu. 124 milyar dolar serveti olan Ellison diğerlerinin aksine daha lüks bir yaklaşım benimsedi. Bloomberg'e göre Oracle kurucu ortağı, 2012 yılında Hawaii adası Lanai'nin yüzde 98'ini yaklaşık 300 milyon ABD doları karşılığında satın aldı. Ellison adada, sağlıklı yaşam merkezi olan bir tatil yeri oluşturdu ve adadaki mevcut otelleri yeniledi.

Yaklaşık 3 bin  kişiye ev sahipliği yapan ada, Architectural Digest'e göre Tom Cruise, Cindy Crawford ve Will Smith gibi isimlerin de aralarında bulunduğu ultra zenginlerin gözdesi haline geldi. Ellison da 2020'de tam zamanlı olarak adaya taşındı.

ELON MUSK 2023 YILININ EN ÇOK KAZANAN MİLYARDERİ OLDU!

Dünyanın en zenginleri 2023 yılında da servetlerine 1,5 trilyon dolar eklediler. Elon Musk 95 milyar dolar ile geçen senenin en çok kazanan milyarderi oldu.Tesla CEO'su 2022'de 138 milyar dolar kaybettikten sonra şirketlerinin başarısıyla 95,4 milyar dolar kazandı.

Elon Musk, elektrikli araç üreticisi Tesla Motors, Inc.'e (günümüzdeki Tesla, Inc.) kuruluşundan bir sene sonra, 2004 yılında  katıldı ve ürün mimarı oldu. Daha sonra, 2008 yılında da de firmanın CEO'su oldu.  2006 yılında güneş enerjisi hizmetleri firması olan SolarCity'nin (günümüzdeki Tesla'nın bir yan kuruluşu) kurulmasına yardımcı oldu.

2023'ün en çok kazanan milyarderleri belli oldu! Elon Musk, listenin başında...

Tesla, Türkiye'de fabrika açacak mı? İşte yanıtı

Geri Dön