27 / 04 / 2024

2023'ün en çok kazanan milyarderleri belli oldu! Elon Musk, listenin başında...

2023'ün en çok kazanan milyarderleri belli oldu! Elon Musk, listenin başında...

Dünyanın en zenginleri 2023 yılında da servetlerine 1,5 trilyon dolar eklediler. Elon Musk 95 milyar dolar ile geçen senenin en çok kazanan milyarderi. İşte haberin merak edilen detayları...



2023 dünyanın en zenginleri için bir geri dönüş senesi olarak yansıdı.Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, en zengin 500 kişinin toplam net serveti 2023 senesinde 1,5 trilyon dolar yükselerek bir önceki yıl olan 1,4 trilyon dolar kaybın yerini doldurdu.

Bir kez daha, servetleri resesyon korkuları, süregelen enflasyon, yüksek faiz oranları ve jeopolitik çalkantılara rağmen bu yıl yeni rekorlara yükselen teknoloji hisselerinin performansıyla yakından ilişkiliydi. Teknoloji milyarderleri, yapay zeka etrafındaki yoğun heyecanla servetlerinin yüzde 48 yani 658 milyar dolar arttığını gördü.

2022'DE 138 MİLYAR DOLAR KAYBEDİLDİ

ekonomim.com'da yer alan habere göre; Hiç kimse dünyanın en zengin insanı unvanını Fransız lüks kralı Bernard Arnault'dan geri alan Elon Musk'tan daha başarılı olamadı. Tesla CEO'su 2022'de 138 milyar dolar kaybettikten sonra şirketlerinin başarısıyla 95,4 milyar dolar kazandı. Lüks mallara olan talepteki küresel yavaşlamanın LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE'nin hisselerini düşürmesinin ardından Musk'ın net serveti şu anda Arnault'tan 50 milyar dolardan fazla.

2023 ün en çok kazanan milyarderleri belli oldu! Elon Musk, listenin başında...

SERVETLERİNİ KORUDULAR

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos bu yıl cüzdanına 70 milyar dolardan fazla para ekledi ve şu anda ikinci sırada Arnault ile başa baş giderken, Meta Platforms CEO'su Mark Zuckerberg'in serveti 80 milyar dolardan fazlayükseldi. Yükselen dalga bazı tekneleri geride bıraktı. Hintli milyarder Gautam Adani, açığa satış yapan Hindenburg Research'ün Adani Group'un değerini düşürmesinin ardından sadece 27 Ocak'ta 21 milyar dolar, tüm yıl boyunca ise 37,3 milyar dolar kaybetti. Yine de hala 11 haneli bir servete sahip.

ELON MUSK NASIL ZENGİN OLDU?

Elon Musk, elektrikli araç üreticisi Tesla Motors, Inc.'e (günümüzdeki Tesla, Inc.) kuruluşundan bir sene sonra, 2004 yılında  katıldı ve ürün mimarı oluverdi. Daha sonra, 2008 yılında da de firmanın CEO'su oldu. 2006 yılında , güneş enerjisi hizmetleri firması olan SolarCity'nin (günümüzdeki Tesla'nın bir yan kuruluşu) kurulmasına yardımcı oldu.

Dünyanın en zengin isimleri burada yaşıyor!  Amazon’un kurucusu Jeff Bezos da 'Milyarder sığınağı'na yerleşti!

Tesla, Türkiye'de fabrika açacak mı? İşte yanıtı

ABD'li milyarder Ken Griffin, Florida Palm Beach'te dünyanın en pahalı evini inşa edecek!

 


Geri Dön