Otomobil

Elon Musk'un canını sıkan gelişme! Araçları geri çağırılıyor

Tesla, Çin'de satılan 67 bin 698 aracını geri çağırdı. Araçlardaki hataların düzeltilmesi için yazılımlarının düzeltileceği ifade edildi. Çin Devlet Piyasa Düzenleme İdaresi'nden yapılan açıklamada, denetimlerde şirketin söz konusu modeldeki araçların yazılımındaki hatalar nedeniyle batarya yönetim sisteminin hesap yanlışları yaptığı ve uyarı ekranında "bakım gerekiyor" ve "güvenli park" ifadelerinin yanlış zamanlarda görüntülendiğinin tespit edildiği ifade edildi

Elektrikli araç üreticisi Tesla, Çin'e ihraç edilen 67 bin 698 "Model S" ve "Model X" marka elektrikli otomobili, üretim hatasından kaynaklanan güvenlik riskleri nedeniyle geri çağırdığını açıkladı. 

Çin Devlet Piyasa Düzenleme İdaresi'nden yapılan açıklamada, denetimlerde şirketin söz konusu modeldeki araçların yazılımındaki hatalar nedeniyle batarya yönetim sisteminin hesap yanlışları yaptığı ve uyarı ekranında "bakım gerekiyor" ve "güvenli park" ifadelerinin yanlış zamanlarda görüntülendiğinin tespit edildiği ifade edildi.

Yine açıklamada, 25 Eylül 2013 ile 21 Kasım 2021 arasında üretilen ve geri çağrılan 67 bin 698 araçtaki hataların düzeltilmesi için yazılımlarının güncelleneceği belirtildi. AA

Milyarlarca dolarlık hisse satıldı
Tesla Üst Yöneticisi Elon Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın almasının ardından 3,95 milyar dolar değerinde daha Tesla hissesi sattı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yapılan bildirime göre, Musk şirketin 19,5 milyon hissesinin satışını gerçekleştirdi.

Musk, bu yıl nisan ayında yaklaşık 8,5 milyar dolar ve ağustos ayında da 6,9 milyar dolar değerinde Tesla hissesi satmıştı.

Son satışla birlikte Musk'ın Twitter'ı satın almak için şirketin yönetim kuruluyla anlaştığı nisan ayından bu yana toplamda yaklaşık 19,4 milyar dolar değerinde Tesla hissesi satılmış oldu.

Avrupa'da en çok satan model
JATO Dynamics tarafından yayınlanan yeni verilere göre Tesla Model Y, eylül ayında Avrupa'da en çok satan otomobiller listesinde zirveye oturdu. Tesla Model Y'yi sırasıyla Peugeot 208 ve Dacia Sandero takip etti.

Eylül ayında Tesla, Avrupa'da 29 bin 367 adet Model Y satışı gerçekleştirerek geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 227'lik büyük bir artış sağladı.

Satışlarda Almanya'nın etkisi büyük
Tesla'nın Model Y'nin Avrupa'da bu kadar yüksek satış rakamlarına ulaşması, mart ayında açılan ve şu anda haftada 2 bin otomobil üreten Almanya'nın Berlin kentindeki fabrikanın bir başarısı.

Bununla birlikte Tesla, Berlin'deki üretimi haftada 5 bin Model Y'ye çıkarmayı da planlıyor.

Model Y, geçen yılın tamamında 906 bin 032 adede kıyasla, bu yıl şimdiye kadar 879 bin 346 adet üretildi.