06 / 05 / 2024

Elvan Çakır: Emlak sektörü hareketlenecek!

Elvan Çakır: Emlak sektörü hareketlenecek!

Sıfır konutta faizin yüzde 0.79’a düşmesinin açıklaması büyük umutlara neden oldu. Torbalı’da bulunan firma sahipleri sektörün canlanmasını beklediklerini kaydetti.



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın; Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın sıfır konuttaki faiz oranının yüzde 0.99’dan yüzde 0.79’a düştüğüyle ilgili yapılan açıklama sonrasında, gayrimenkul sektörü Torbalı’da canlanıyor.

Torbalı Ege'de yer alan habere göre; Bahçeşehir Yatırım firmasının sahibi Elvan Çakır, “Devlet bankalarının kredi konusundaki desteğinin konut satışlarına da yansıyacağını düşünüyoruz” diye konuştu. Çakır, “Yüzde 0.79’luk faiz oranı, sektörü olumlu şekilde etkileyecektir. Torbalı’da konut stoğu fazla değil. Yeni konut ihtiyacının da arttığını görüyorum. Bu nedenle, en güvenilir yatırım aracı olan gayrimenkulde 2020 yılının ilk çeyreğinden itibaren bu hareketlilik daha rahat gözlenecektir” dedi.

‘ELDEKİLER ERİTİLECEK’

Muratbey Mahallesi’nde yapımı süren Bahçeşehir Platinum projesinin de sahibi olan Elvan Çakır, “Düşen faizler nedeniyle kredi almak kolaylaştı. Kamu bankalarının sektörün önünü açmak için verdiği desteklerin olumlu olduğunu düşünüyorum. Belki yeni inşaat yapılması hemen söz konusu olmayacak. Fakat mevcut konut stoklarının tüketilmesinin ardından yeni yatırımlar hızlanacak. İnşaat sektörüne yönelik bu desteğin önemli olduğunu görüyoruz. Firmalar, ellerinde bulunan konutların eritilmesine öncelik verecektir. 2020’nin ilk 6 ayı, yeni projeler için hazırlık niteliğinde olacak. Stokların azalmasının ardından gayrimenkul piyasası yeni projelerle hareketlenecektir” açıklamasında bulundu.
 


Geri Dön