04 / 05 / 2024

Elysium Elit'in yüzde 20'si ön talep döneminde satıldı!

Elysium Elit'in yüzde 20'si ön talep döneminde satıldı!

Elysium Elit hakkında detay veren Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yusuf Şimşek, 10 dönüm arazide 2 ayrı blokta geliştirecekleri projenin yüzde 20’sini ön talep döneminde sattıklarını belirtti..



Türkiye’de kentsel dönüşüm sonucunda 14 milyon yapının elden geçirilmesi hedefleniyor. Buna katkı sunmak için gelişimini sürdüren Ofton İnşaat, ‘Cannes sehrindeki emlak fuarı MIPIM’de yabancı yatırımcılara Türkiye’yi ve projelerini anlattı. MIPIM’de beklenmedik ortaklık teklifleri aldıklarını açıklayan Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı İsmail Hakkı Altun, “Körfez yatırımcıları ve büyük sermayeli bir Alman gayrimenkul şirketi projelerimizle ilgilendi. Özellikle Alman şirketi bizimle beraber iş yapmak istediğini, hatta istersek hemen gizlilik anlaşmasını sonuçlandırabileceğimizi söyledi. Beklenmedik bir gelişmeydi ve elbette ki değerlendireceğiz. Çünkü büyük ve ciddi bir grup.” dedi. Olası bir ortaklıkla Avrupa’da ve Türkiye’de ortak proje geliştirebileceklerini kaydeden Altun, Körfez yatırımcılarının ise Ofton’un otel yatırımları ile ilgilendiklerini söyledi. “Otellerimizi satın almak isteyenler oldu. Ayrıca rezidanslarımızı işletmek isteyen bir grup ile görüştük.” açıklamasında bulundu. MIPIM’i bu anlamda yoğun ilgiyle geçirdiklerini kaydeden Altun, “MIPIM 2015’te prestij bakımından olmamız gerekiyordu. Nitekim katıldık ve yatırımcılarla bir araya geldik. Bu manada hem Ofton hem de Türkiye hedefine ulaştı. Çünkü biz sadece Ofton’u değil, Türkiye’yi de anlattık. Keza 10’a yakın Türk firması da oradaydı. Biz ayrıca üyesi olduğumuz 32 firmanın oluşturduğu BIG Platformu üyesi olarak da temsil edildik.” dedi.


Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı İsmail Hakkı Altun (solda), MIPIM’de Alman gayrimenkul şirketinin birlikte iş yapmak için teklifte bulunduğunu belirterek, “İstersek gizlilik anlaşması bile imzalayabileceklerini söylediler. Ayrıca otellerimizi satın almak isteyenler oldu.” dedi.


Türkiye gayrimenkul sektörünün halihazırda döviz kurlarındaki dalgalanmanın gölgesinde kaldığını anlatan Altun, “Ama seçim sonrası durağan durum ortadan kalkar. Çünkü inşaat sektörü Türkiye’nin lokomotifi ve araştırmalara göre her yıl 600 bin yeni ev talebi hâlâ devam ediyor.” değerlendirmesinde bulundu. Dolayısıyla sektörde canlanmanın tekrar başlayacağını umduğunu ifade eden Altun, “Sektör gelişerek büyüyecek. Türkiye’nin ve özellikle İstanbul’un buna ihtiyacı var. Büyükşehirlerin ihtiyacı var. Kötü yapıları yenilememiz lazım. Kaliteli yapılar şart ki böylece şehirlerimizin çehresi değişecek.” diye konuştu. Nitekim bu amaçla sadece geçen yıl Türkiye’de 41 yeni bölge daha Bakanlar Kurulu’nca kentsel dönüşüm alanı olarak kabul edildi. Bu, 2,8 milyon hektarlık bir araziye tekabül ediyor. Ayrıca 2014’te 49 bin 256 binada 151 bin 845’i konut, 24 bin 71’i dükkan olmak üzere 175 bin 916 birimin risk tespiti yapıldı. Bakanlığa iletilen 262 alandan 106’sı Bakanlar Kurulu tarafından 37 ilde riskli olarak ilan edildi, 55 alan ise değerlendirme aşamasında. Ayrıca İstanbul Fikirtepe’nin dönüşümü için ilk ruhsatlar verilmeye başlandı. Bunların İstanbul için elzem olduğunu kaydeden Altun, MIPIM’in 2019’da Cannes dışında Türkiye’de düzenlenme ihtimalinin sektörü daha da verimli hale getireceğini kaydetti.


Bugüne kadar 18 gayrimenkul projesini tamamlayan Ofton İnşaat, şimdilerde Elysium Elit Koşuyolu, Dolapdere ve Bodrum’da konut projeleri geliştirmeyi planlıyor. Şehir otelciliği alanında da projeler üreten şirket önümüzdeki ay Taksim’de uluslararası zincir olan bir markanın ilk otelini açmaya hazırlanıyor. Kasımpaşa’nın yanı sıra Merter’de 70 milyon dolar yatırım ile yeni bir otel inşa etmek için de kolları sıvayan şirketin önümüzdeki 5-6 yılda proje üretebileceği kadar arsa stoku bulunuyor. Müşterilerinin yüzde 30’unu Avrupa ve Ortadoğu’daki yabancılar oluşturuyor. İki yılda 1 milyar lira ciroya ulaşmayı hedefleyen şirket, yeni dönemde gayrimenkul yatırım ortaklığı olmayı da planlıyor. Şirket yönetimi, bir kentsel dönüşüm projesi olarak hayata geçirilen ve mart ayının ilk haftasında lansmanı yapılan Ofton Elysium Elit projesinin ilk yurtdışı lansmanını MIPIM Uluslararası Emlak Fuarı’nda gerçekleştirdi.


OTEL ODASI SAYIMIZ 900’E ULAŞACAK


Ofton İnşaat konut sektörünün yanı sıra otel işletmeciliğinde de büyüyor. Taksim’deki Rixos otelinin sahibi olan şirket, nisanda Rixos’un tabelayı indirmesiyle Türkiye’ye Avrupalı yeni bir otel zincirini getireceklerini açıkladı. Bunun yanında Kasımpaşa’da 3 ay içinde yeni bir oteli daha yine uluslararası bir markayla işletmeye alacaklarını açıklayan Altun, “Merter 70 milyon dolarla inşa ediliyor. Böylece İstanbul’da 900 odanın üzerine çıkacağız. İstanbul’da tekelde toplanan en büyük oda sayısı sanıyorum.” dedi. Şirket otel işletmeciliğinden bu yıl 25 milyon dolar ciro bekliyor. Altun bu yıl ayrıca perakende sektöründe 5 milyon Euro yatırım gerçekleştireceklerini açıkladı.


Zaman


Geri Dön