13 / 05 / 2024

Emaar 2010'da proje avına çıkacak

Emaar 2010'da proje avına çıkacak

Dubai kökenli gayrimenkul geliştirme şirketi EMAAR'ın Türkiye CEO'su Ozan Balaban, Libadiye projesi ile ilgili çalışmalarının sürdüğünü 2010'un ilk yarısında projeye başlayacaklarını söyledi.



Arsa ve işlemlerine 425 milyon dolar ve projeye şimdiye kadar toplamda 500 milyon dolar harcadıklarını ifade eden balaban, "Projenin toplam maliyeti arsa dahil 1 milyar 600 milyon dolar civarında olacak. 130 bin metkare krilanabilir alan ve 200 bin metrekare toplam alan ile Anadolu Yakası'nın en büyük avm'si bu projede olacak. Kaç katlı olacağını henüz belirlemedik. Kat sayısı 48 ile 52 arasında değişebilir. Dünyanın en yüksek binasını yaptığımız için, 'Anadolu Yakası'nın veya İstanbul'un en yüksek binasını yapalım' diye bir iddiamız yok. Bizim İstanbul ve Türkiye'deki tüm ididamız çok iyi projeler yapmak. İstanbul dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Ama hala bir dünya metropolü olamadı. EMMAR Türkiye'nin CEO'su olarak iddiam şu: İstanbul'u uluslararası metropol olmaya taşıyacak projelere imza atmak. 10 yaşındayken Empire State'e 10 dolar ödeyerek çıktığımda bunu hayal etmiştim. Şimdi bunu gerçeleştirmek için çalışıyorum"

Libadiye projesinin otelinin işletmesini Emaar Grup şirketlerinden The Adress'in yapacağını hatırlatan Ozan Balaban, "2010 yılının ikinci yarısında İstanbul ve Türkiye'de yeni proje arayışına gireceğiz. İstanbul dışında kıyı şeridine ağırlık vereceğiz. En az Libadiye büyüklüğünde bir proje için kolları sıvayacağız" dedi.

Libadiye projesinin finansmanı konusunda kesin kararlarını vermediklerini söyleyen Balaban, "Şubat'ta belediyeye onaylanmak üzere gidecek. bunun ardından inşaat için fizibiletelere başlayacağız. Projenin ne kadarını öz kaynaklarımızla yapacağız ne kadarını kredi kullanarak yapacağız. Ona o gün karar veririz" diye konuştu.

Emaar Türkiye'nin planları Cuma günü Milliyet Emlak'ta!

Tebernüş Kireçci/Milliyet


Geri Dön