25 / 07 / 2024

Emek Sümerbank lojmanları TÜRGEV'e mi devredilecek?

Emek Sümerbank lojmanları TÜRGEV'e mi devredilecek?

ANKARA'NIN Emek semtinde bulunan Sümerbank Lojmanları sakinleri kış günü gelen 'tahliye' kararıyla şoke oldu. Lojmanlarda oturanlar kendilerine evleri boşaltmaları için bir hafta süre verildiğini söyledi..




ANKARA'NIN Emek semtinde bulunan Sümerbank Lojmanları sakinleri kış günü gelen 'tahliye' kararıyla şoke oldu. Maliye ekiplerinin hamal, kamyon ve polislerle kapısına dayandığı lojmanlarda oturanlar kendilerine evleri boşaltmaları için bir hafta süre verildiğini ancak kış günü nereye gideceklerini bilemediklerini söyledi. 


'Eğitim ve kültür işlerinde kullanılmak üzere' 

Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından Maliye Bakanlığına bedelsiz olarak devredilen konutlara, bölgenin öğrenci yurdu ihtiyacı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da yönetiminde bulunduğu TÜRGEV'e devredileceği iddia edildi. 


POLİS ZORUYLA ÇIKARILACAKLAR 

50 ailenin oturduğu lojmanlar, 2013 yılında Özelleştirme İdaresi tarafından ihaleye çıkarıldı. 

Bu gayrimenkulden devlet yaklaşık 80 milyon lira gelir bekliyordu. Ancak 2013 yılında ihale durduruldu. Tüm lojman sakinleri satıştan geri adım atıldı diye düşünürken 2014 Ocak ayında kendilerine gönderilen tebligat ile şaşkına döndü. Tebligatta Mart avı sonuna kadar lojmanların boşaltılması isteniyordu. Ancak lojman sakinleri çocuklarının okullarından dolayı bu duruma karşı çıktı. İkinci tebliğ ise 28 Ekim'de ulaştı ancak boşaltmayı yine reddettiler. Lojmanda oturanlara son alarak bir haftalık süre verildi. Bir hafta sonra eğer lojmanlar boşaltılmazsa daireler tek tek polis zoruyla boşaltılacak. 


Millet


Geri Dön