25 / 07 / 2024

Emek Sümerbank lojmanları türgev

Emek Sümerbank lojmanları türgev

ANKARA'NIN Emek semtinde bulunan Sümerbank Lojmanları sakinleri kış günü gelen 'tahliye' kararıyla şoke oldu. Lojmanlarda oturanlar kendilerine evleri boşaltmaları için bir hafta süre verildiğini söyledi..

1952'de çimento dağıtımını Sanayi odası yapacak iddiası! 

1952 yılında Ankara Sümerbank Umum Müdürlüğü'nde Karabük'teki demir işlerinin görülmesi için toplantı yapılmış. Toplantıda çimento dağıtımı işi de görüşülmüş.

1939 yılında çimento ihtiyacı Sümerbank tarafından karşılanmış!

1939 yılında fabrikaların çimento ihtiyacını karşılayamamasından dolayı 1934 yılında çimento imalat ve ihracat işleri Sümerbank'a verilmiş.

1946 yılında devlet fabrikalarını satın almak isteyenler olmuş!

1946 yılında bazı sanayiciler devlet fabrikalarını özellikle de Sümerbank fabrikalarını satın almak istemiş.

1941'de Sümerbank fabrikalarını daha verimli hale getirmek için tedbirler almış!

Ankara Sümerbank umum müdürlüğü 1942 senesi imalat programlarını hazırlamaya başlamış.  Sümerbank fabrikalarının önümüzdeki sene daha verimli hale gelebilmesi için tedbirler almaya başlamış.

Eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin olduğu arsaya yapılacak konut projesine ipotek engeli!

Çanakkale merkezde bulunan eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin bulunduğu alanda yapılacak konut projesi, yıllardır yapılamıyor. Nedeni ise söz konusu arsanın ipotekli olduğunun anlaşılması.

Çanakkale'deki 57 bin metrekarelik Sümerbank arazisi rezerv yapı alanı ilan edildi!

Çanakkale’deki 57 bin metrekarelik Sümerbank arazisi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv yapı alanı ilan edildi.

Sümer Holding derin batakta: Son arazilerin de satışı yapıldı!

Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1933'te ekonomiyi kalkındırmak amacıyla 'Sümerbank' adıyla kurulan daha sonra özelleştirme kapsamında holdingleşen Sümer Holding büyük batak verdi.

Sancaktepe Emek Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Sancaktepe ilçesi, Emek Mahallesi, 224 ada, 6 parsel ve bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ölçekli 30.11.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 12 bin 335 TL’ye yükseldi!

Büro Emekçileri Sendikası Araştırma Merkezi BES-AR, Nisan ayı açlık ve yoksulluk sınırı belli oldu. 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 12 bin 335 TL, yoksulluk sınırı ise  39 bin 652 liraya yükseldi.

Buğday fiyatlarında flaş gelişme! Hangi borsada buğday, mısır ve arpa fiyatları ne kadar? 24 Ağustos 2022 fiyat listesi

Tarım ve Hayvancılık Sektör Başkanı Muhammet Nezif Emek, buğday, mısır gibi ürünlerin alım fiyatlarıyla ilgili konuştu. Peki son dakika buğday, mısır ve arpa fiyatları kaç lira oldu? Hangi borsada buğday, mısır ve arpa fiyatları ne kadar? İşte buğday, mısır ve arpa 24 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Hangi ilde icra dosyalarının sayısı katlandı?

Denizli’de Adalet Sarayı'nın yeterli gelmemesi ve ek binanın inşasının da tamamlanamaması sebebiyle sıkışıklığın engellenmesi amacıyla bazı mahkemeler ve icra müdürlüklerinin bölgede yer alan memur lojmanlarına taşınması sağlanmıştı. Denizli'de icra dosyalarının sayısı katlandı.

Emek-Şehir Hastanesi metro hattı Bursa'ya neler kazandıracak? 

Geçtiğimiz günlerde Bursa'da  Emek-Şehir Hastanesi metro hattı için temel atma töreni gerçekleşmişti. Bursahakimiyet yazarı Aysun Karlı bugünkü yazısında metro hattının şehre katkılarını kaleme aldı. 

Boğaziçi Üniversitesi'nden Uçaksavar Lojmanları açıklaması! 

Boğaziçi Üniversitesi, Uçaksavar Kampüsü’nde bulunan lojmanlar için 2012'de depreme dayanıksız raporu verildiğini açıkladı. 

Emek Sümerbank lojmanları türgev Haberi

Emek Sümerbank lojmanları türgev

ANKARA'NIN Emek semtinde bulunan Sümerbank Lojmanları sakinleri kış günü gelen 'tahliye' kararıyla şoke oldu. Maliye ekiplerinin hamal, kamyon ve polislerle kapısına dayandığı lojmanlarda oturanlar kendilerine evleri boşaltmaları için bir hafta süre verildiğini ancak kış günü nereye gideceklerini bilemediklerini söyledi. 


'Eğitim ve kültür işlerinde kullanılmak üzere' 

Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından Maliye Bakanlığına bedelsiz olarak devredilen konutlara, bölgenin öğrenci yurdu ihtiyacı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da yönetiminde bulunduğu TÜRGEV'e devredileceği iddia edildi. 


POLİS ZORUYLA ÇIKARILACAKLAR 

50 ailenin oturduğu lojmanlar, 2013 yılında Özelleştirme İdaresi tarafından ihaleye çıkarıldı. 

Bu gayrimenkulden devlet yaklaşık 80 milyon lira gelir bekliyordu. Ancak 2013 yılında ihale durduruldu. Tüm lojman sakinleri satıştan geri adım atıldı diye düşünürken 2014 Ocak ayında kendilerine gönderilen tebligat ile şaşkına döndü. Tebligatta Mart avı sonuna kadar lojmanların...