01 / 05 / 2024

Emek Zekai Gümüşdiş Hizmet Binası'nın temeli atıldı!

Emek Zekai Gümüşdiş Hizmet Binası'nın temeli atıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından depreme karşı dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan eski Emek Belediyesi binasının yerine inşa edilecek Zekai Gümüşdiş hizmet binasının temeli yapılan törenle atıldı...




Osmangazi Belediyesi tarafından depreme karşı dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan eski Emek Belediyesi binasının yerine inşa edilecek Zekai Gümüşdiş hizmet binasının temeli törenle atıldı.


Osmangazi Belediyesi, modern ve kullanışlı bir hizmet binasını daha ilçeye kazandırıyor. Yapılan ölçümlerde depreme karşı dayanıksız olduğu tespit edilerek yıkılan eski Emek Belediyesi binasından boşalan arazi üzerine inşa edilecek olan Zekai Gümüş Diş hizmet binasının temeli atıldı. Modern mimarisi ve ile mahalleye vizyon kazandıracak olan Emek Zekai Gümüşdiş binası iki kattan oluşuyor. İlk katı PTT ve muhtarlık olarak hizmet verecek olan hizmet binasının ikinci katında ise taziye evi yer alacak. Osmangazi Belediyesi proje kapsamında bölgeye yeşil alan ve çocuk parkı da kazandıracak.


Temel atma töreninde yaptığı konuşmasında, Osmangazi’de bitmeyen bir heyecan ile sürekli yatırım için çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bunun en büyük göstergesinden birinin de Emek Mahallesi’ne yaptıkları yatırımlar olduğunu söyledi. Dündar, “Çarşamba Pazarı’nı kapalı pazar haline getirdik. Emek Zekai Gümüşdiş Sağlık Ocağı’nı yaparak hizmete sunduk. Bursa’nın ilk hasta asansörlü sağlık ocağı olan Zekai Gümüşdiş Sağlık Ocağı’nın çevresini de düzenleyerek meydan haline getirdik. Emek’te toplam 5 bin 100 metrekare park alanı yaptık. Ayrıca 40 bin metrekare olan Çamlık Parkı’nın tadilatını yaptık. Adnan Menderes Nar Sokak, Sema Sokak, Nilüfer Caddesi, İncir Sokak ve Gökyüzü Caddesi’nde toplam 465 metre imar yolu açtık. Meslek edindirme kurslarımız (OSMEK) bünyesindeki birçok kursu buraya taşıyarak, gençlerimize meslek becerisi kazandırmaya çalıştık. Son olarak da geçtiğimiz hafta Aile Rehberlik ve Danışma Merkezimizi hizmete açtık” dedi.


Emek’te yapacakları daha çok işleri olduğunu dile getiren Dündar, “Yapacağımız hizmetlerin ilkini söz verdiğimiz hizmet binamızın temelini atarak gerçekleştiriyoruz. Yeni bir hizmet binası inşa ediyoruz. Modern mimari yapısıyla örnek olacak hizmet binamız 690 metrekare alan üzerine kurulacak ve iki kattan oluşacak. Alt katı PTT, muhtarlık hizmeti verecek binamızın üst katında mahallemizin ihtiyacı olan ve bizden talep ettikleri taziye evi yer alacak. Hizmet binamızın hemen yanında her projemizde olduğu gibi yine yapacağımız,yeşil alanımız, çocuk oyun alanımız bölgenin çehresini değiştirecek. Bugün temelini attığımız hizmet binamızı inşallah 6 ay içerisinde tamamlayıp mahallemizin hizmetine sunacağız. 160 bin TL kaynak kullanarak yapacağımız hizmet binamız mahallemize şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.



Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön