16 / 05 / 2024

Emekli 2023 zammında geri sayım başladı! İşte emeklilere verilecek en düşük ve en yüksek maaşlar!

Emekli 2023 zammında geri sayım başladı! İşte emeklilere verilecek en düşük ve en yüksek maaşlar!

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren emekli 2023 zammında geri sayım başladı. Peki emekli maaşları ne kadar artacak? 



MEMUR VE EMEKLİ MAAŞINA NE KADAR OLACAK?

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılan emekli ve memur zammı ile ilgili önemli açıklamalar yapan Vergi Uzmanı Muhammet Bayram detayları da paylaştı.

Milliyet'te yer alan habere göre, Vergi Uzmanı Muhammet Bayram şu anda temmuz ve ağustosun gerçekleşmiş enflasyon farklarının yüzde 3.83 olduğunu söyleyerek, hem memurlar hem de emekliler için 2 aylık bir zam farkı olduğunu dile getirdi. Vergi Uzmanı Muhammet Bayram hala 4 aylık sürede enflasyonu tahmin etmenin biraz zor olduğunu da sözlerine ekledi.

Emekli 2023 zammında geri sayım başladı! İşte emeklilere verilecek en düşük ve en yüksek maaşlar!

Vergi Uzmanı Muhammet Bayram yaptığı açıklamada fakat yine güncel verilere göre 6 aylık enflasyonun sene sonu itibarıyla enerji fiyatlarındaki baz etkinin azalacağı ve enflasyonun da gerileyeceği göz önüne alınarak yılın 2. 6 aylık döneminde enflasyonun yüzde 15’i geçmeyeceğini düşündüğünü kaydetti.

EN DÜŞÜK MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

Bir önceki dönemde emeklilere yüzde 42.35'lik bir zam yapılmıştı. Vergi Uzmanı Muhammet Bayram yaptığı açıklamada memurlara da yüzde 41.69’luk bir zam yapıldığını dile getirerek, gerçekleşen enflasyonun yüzde 15 olacağı belirlenirse eğer hem emeklilerin hem memurların en az yüzde 15’lik bir zam alacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Vergi Uzmanı Muhammet Bayram konu ile ilgili olarak yaptığı son dakika açıklamalarında yüzde 15'lik enflasyon farkı dikkate alındığında en düşük memur maaşı 9.105 liradan, 10.470 liraya, en düşük emekli aylığının da 6.078 liradan 6.990 liraya çıkmasının beklendiğini kaydetti.

Dolar kurunda son dakika! Dolar bugün ne kadar? İşte 16 Eylül 2022 dolar kuru!

Altın fiyatlarında büyük düşüş! Gram altın, çeyrek altın bugün kaç TL? Son dakika altın fiyatları 16 Eylül 2022...

Euro’da son dakika! Yükselmeye devam ediyor! 15 Eylül 2022 Euro kuru


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön