27 / 04 / 2024

Emekli Albayın villasını 'aşevi yapacağız' diye satmışlar!

Emekli Albayın villasını 'aşevi yapacağız' diye satmışlar!

Isparta'ya aşevi yaptırmak amacıyla villasını satan Emekli Jandarma Hakim Albay Halil Gelendost'un dolandırıldığı iddia ediliyor.



Ispartalı Emekli albay Halil Gelendost, villasını aşevi yaptırmak amacıyla sattı. Parayı alan müteahhit Lütfü Yeşilsakız, aşevi yaptırmadı. Geçen zaman içinde Gelendost ve Yeşilsakız hayatını kaydetti. Konu hakkında soruşturma devam ediyor.

Memleketine bir aşevi yaptırmak istedi

Sabah Gazetesi'nden Ceylan Torlak'ın haberine göre, Emekli Jandarma Hakim Albay Halil Gelendost, 1993'te memleketi Isparta'ya vefa borcunu ödemek adına, eşi Naşide Gelendost ve kendisi adına okul yaptırıp devlete bağışta bulundu. Eşini 9 sene önce kaybeden Gelendost, 5 sene evvelde, elinde son kalan birikimi olan Balıkesir'in Gömeç'deki yazlık villasını satıp, yine memleketine bir aşevi yaptırmak istedi. İşlemleri de müteahhit tanıdığı Lütfü Yeşilsakız gerçekleştirecekti. 

Emekli Albayın villasını aşevi yapacağız diye satmışlar!

Fakat iddiaya göre Gelendost'un verdiği yazlığı, Fehmi Kaçmak'a vekâlet verdirerek satan Yeşilsakız, aşevini yaptırmadı. Bunun üzerine 2021 yılında Çeşme Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan Fehmi Çakmak, Yeşilsakız'ın tefecilik yaptığını ve 400 milyon TL servetinin olduğunu, villayı da kendisini kullanarak satıp Gelendost'u dolandırdığını öne sürerek mal varlığına el konulmasına yönelik talebinde bulundu.

ÇOCUKLARINDAN DA ŞİKÂYETÇİ

Öte yandan İzmir'de bulunan Darüşşafaka Urla Yaşam Huzurevi'nde kalan Gelendost, geçen 30 Eylül'de 102 yaşındayken vefat etti. Soruşturma devam ederken Lütfü Yeşilsakız da geçen 28 Ocak'ta hayata gözlerini yumdu. Yaşanan gelişmelerin ardından yeniden savcılığın yolunu bulan Çakmak, villanın satış belgelerini de sunarak Yeşilsakız'ın eşi ve çocuklarından da şikâyetçi oldu.

Gayrimenkule yatırım yapmak isterken 4 milyon TL dolandırıldı!


Geri Dön