08 / 05 / 2024

ısparta aşevi

ısparta aşevi

Isparta'ya aşevi yaptırmak amacıyla villasını satan Emekli Jandarma Hakim Albay Halil Gelendost'un dolandırıldığı iddia ediliyor.

Depremden etkilenen 10 şehirdeki iş dünyası depremzedeler için seferber oldu!

Bölgedeki fabrikaların büyük kısmı faaliyetlerini 1 hafta erteledi. Fabrikalar bölge halkına yardım için konaklama, aşevi ve depo olarak kullanıma açıldı. İş dünyası tüm imkanlarını depremzedelerin hizmetine sundu.

Emekli Albayın villasını 'aşevi yapacağız' diye satmışlar!

Isparta'ya aşevi yaptırmak amacıyla villasını satan Emekli Jandarma Hakim Albay Halil Gelendost'un dolandırıldığı iddia ediliyor.

Evsiz ve kimsesizlere 55 milyon TL aktarıldı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada bu ay evsiz ve kimsesizler için kullanılmak üzere, konaklama projesi ve aşevi hizmeti için 55 milyon lira kaynak aktarıldığını belirtti.

Bahçeli doğa evleri konseptine talep artıyor!

Arizon Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özden, “İstanbul nüfus yoğunluğu itibariyle en çok konutun satıldığı şehir olma özelliğini korurken İstanbullularda ise bahçeli doğa evi konseptine talep artıyor” dedi.

Kartal'da kültür merkezi ve aşevi için ilk kazma vuruldu!

Kartal Belediyesi tarafından Yalı Mahallesi'ne inşa edilecek Yalı, Yunus ve Topselvi Kültür Merkezi Projesi" ile Esentepe Mahallesi'nde kurulacak "Aşevi ve Gıda Bankası Projesi" için ilk kazma vuruldu.

Gaziantep’te ihtiyaç sahipleri için aşevi inşa ediliyor

Gaziantep’in Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Güneş Mahallesi’nde inşa edilen yeni aşevi inşaatını inceledi.

Artvin Semt Konağı'nın inşaatında sona gelindi!

içerisinde Aşevi, Hasta Yakınları Misafirhanesi, Yaşlılar Dinlenme Evi ve Hanımlar Lokali bulunan Artvin Semt Konağı tamamlanıyor.

Bismil'de aşevi açıldı!

Sofraları sıcak yemekle buluşturacak olan aşevi projesi Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç'in de katılımı ile açıldı...

Muğla'daki Hanımağa Evi restore edilecek!

Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan 3 bin 500 yıllık Stratonikeia Antik Kenti'ndeki Cumhuriyet dönemi "Hanımağa Evi", ustalar tarafından hazırlanan özel harçla kaşık kaşık işlenip, restore ediliyor.

Haydarpaşa arazisinin imar planı değişti!

Haydarpaşa Garı'nda 1959 yılında yıkılan Kavak İskelesi Mescidi yeniden inşa edilecek. İBB, alanda caminin yanı sıra, dini tesis külliyesi, lojman, kütüphane, dinlenme salonu, aşevi, yurt ve kurs inşa edecek.

Artvin Semt Konağı'nın temeli atıldı!

Artvin'de hayata geçirilecek olan semt konağının temeli atıldı. 4 katlı olarak inşa edilecek konağın içerisinde hasta yakınları için misafirhane, hanımlar lokali, aşevi ve yaşlılar dinlenme evi yer alıyor.

İnegöl Fatma Göztepe Huzurevi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İnegöl'de inşa edilen Fatma Göztepe Huzurevi ve Aş Evi açıldı. Açılışa, İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala katıldı.

Bursa Karacabey Barınma ve Aşevi'nin temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Karacabey İlçesi’nde hayata geçirilen Karacabey Barınma ve Aşevi'nin temelini attı

ısparta aşevi Haberi

ısparta aşevi

Ispartalı Emekli albay Halil Gelendost, villasını aşevi yaptırmak amacıyla sattı. Parayı alan müteahhit Lütfü Yeşilsakız, aşevi yaptırmadı. Geçen zaman içinde Gelendost ve Yeşilsakız hayatını kaydetti. Konu hakkında soruşturma devam ediyor.

Memleketine bir aşevi yaptırmak istedi

Sabah Gazetesi'nden Ceylan Torlak'ın haberine göre, Emekli Jandarma Hakim Albay Halil Gelendost, 1993'te memleketi Isparta'ya vefa borcunu ödemek adına, eşi Naşide Gelendost ve kendisi adına okul yaptırıp devlete bağışta bulundu. Eşini 9 sene önce kaybeden Gelendost, 5 sene evvelde, elinde son kalan birikimi olan Balıkesir'in Gömeç'deki yazlık villasını satıp, yine memleketine bir aşevi yaptırmak istedi. İşlemleri de müteahhit tanıdığı Lütfü Yeşilsakız gerçekleştirecekti. 

Fakat iddiaya göre Gelendost'un verdiği yazlığı, Fehmi Kaçmak'a vekâlet verdirerek satan Yeşilsakız, aşevini yaptırmadı. Bunun üzerine 2021 yılında Çeşme Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan...