30 / 04 / 2024

Depremden etkilenen 10 şehirdeki iş dünyası depremzedeler için seferber oldu!

Depremden etkilenen 10 şehirdeki iş dünyası depremzedeler için seferber oldu!

Bölgedeki fabrikaların büyük kısmı faaliyetlerini 1 hafta erteledi. Fabrikalar bölge halkına yardım için konaklama, aşevi ve depo olarak kullanıma açıldı. İş dünyası tüm imkanlarını depremzedelerin hizmetine sundu.



Ülkeyi yasa boğan depremden etkilenen şehirlerdeki oda, borsa ve sanayi bölgesi başkanları, vatandaşların yaralarını sarma adına bir yandan kendi yaralarını sarmaya çalışırken bir yandan da bölge halkı için adeta seferberlik ilan etti.

FABRİKALAR BARINMA VE AŞEVİ OLDU

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, sanayi tesislerinde ciddi bir problemin olmadığını ifade ederek, "Sanayicilerimiz üretime bir haftalık ara vererek, fabrikalarını depremde mağdur olanların barınma ve aş ihtiyacı için kullanıyor" dedi.

Tesislerde küçük çatlaklar dışında hasar olmadığını olmadığını belirten Kaya, şunları söyledi: "Organize sanayi bölgesi ile tekstil organize sanayi bölgesindeki tesisler, okullarla birlikte barınma ve gıda ihtiyaçlarını karşılıyor. Ülkenin üretimine katılan sanayicilerimiz, en büyük destekçimiz. Diyarbakır'da çok güzel organize olduk. Şimdi de çevre illere yardım etmeye çalışacağız. İş makinalarını oralara yönlendirdik. Devletin tek başına yapacağı işler değil. Sivil toplum kuruluşları, sanayi kuruluşları, AFAD, valilik ve belediye hep birlikte çalışırsak bu sorunu hallederiz."

 Depremden etkilenen 10 şehirdeki iş dünyası depremzedeler için seferber oldu!

"YARDIMLAR TIR YERİNE DAHA KÜÇÜK ARAÇLARLA GELSİN"

Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı, şehirde büyük bir hasar olduğunu ifade ederek, "Bu, ülkemizin başına gelen en büyük felaketlerden birisi ancak devletimiz yanımızda. Biz bunu hissedebiliyoruz. Herkes burada, herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor" dedi.

Narlı, "Kendi tesislerim, fabrikalarım da var. Birisine gittim, diğerlerine gidemedim. Şu anda insanların sorunlarıyla uğraşıyoruz. Yemek, battaniye gibi acil ihtiyaçları yönlendiriyoruz. Bizim şu anda acil olarak kumanya, battaniyeye ve tüplü ısıtıcıya ihtiyacımız var. Burada çok ciddi petrol sıkıntısı var. İş insanlarına sesleniyorum, bize tırlarla değil minibüslerle hızlıca kumanya, battaniye ve tüplü ısıtıcılar göndersinler. Tırlarla gelenlerin dağıtımı çok geç oluyor, iş adamlarına ve sanayicilerimize çağrımız bu malzemeleri bize minibüslerle hızlıca servis yapsınlar" diye konuştu.

 


Geri Dön