30 / 04 / 2024

İş dünyası depremzedeler için seferber oldu! Hangi şirket ne kadar yardım yaptı?

 İş dünyası depremzedeler için seferber oldu! Hangi şirket ne kadar yardım yaptı?

Yüzyılın depreminde bir yandan kurtarma faaliyetleri sürerken diğer yandan da yaraların sarılması için iş adamları ve şirketlerin yardım kampanyaları çığ gibi büyüyor.



Kahramanmaraş ve Elbistan merkezli depremler sonrasında ortaya çıkan felaket tablosu karşısında tüm ülke olarak kenetlendik. Kurtarma ekipleri sahada canla başla çalışırken hayatın normale dönmesi için de iş dünyası adeta seferberlik ilan etti.

 İş dünyası depremzedeler için seferber oldu! Hangi şirket ne kadar yardım yaptı?

İşte bugüne kadar gerçekleşen yardımlar….

BAYKAR: Şirketten yapılan açıklamaya göre, ilk günden itibaren organize edilerek deprem bölgesine gıda, kıyafet, elektronik cihaz ve insani yardım malzemesi taşıyan 45 yardım tırı gönderilirken, deprem bölgesinde kullanılmak üzere AFAD'a 250 milyon lira nakdi bağış yapıldı. Baykar, afet bölgesine toplamda 355 milyon 771 bin 721 TL'lik bağış ve yardım gerçekleştirdi. Yardımlar devam ediyor.

ALLIANZ: 120 milyon lira destek açıklandı. Çalışanlarının da katkılarıyla birlikte etkilenen bölgelere 140 milyon liranın üstünde katkı sağlanması bekleniyor.

BİM: Bölgeye tırlarla acil ihtiyaç malzemeleri gönderen BİM,100’ün üzerinde mağazasında depremzedelere güvenlik güçlerinin gözetiminde temel ihtiyaç ürünlerini ücretsiz dağıttı. 20 bin adedin üzerinde battaniye, tek kişilik ve çift kişilik yorgan, kıyafet ve ayakkabı, ısıtıcılardan oluşan 100 bine yakın ihtiyaç malzemesinin TIR’larla bölgeye gönderildiği belirtildi.

ING GRUBU: Toplamda 3 milyon euro'luk bir yardım fonu oluşturdu. İhtiyaç haritası ile işbirliği yapan kurum, çalışanların bireysel bağışlarıyla da ek kurumsal bağış yapacak. Kahramanmaraş Çağrı ve Operasyon Merkezi’nde ING’liler ve yakınları için yaklaşık bin 500 kişilik barınma ve gıda desteği sağlandığını açıklayan ING Bank, bölgeye 4 tır battaniye, ısıtıcı, kuru gıda, giyecek, ilaç gibi malzemeler gönderdi.

IKEA: Şirketin kâr amacı gütmeyen kuruluşu IKEA Foundation, Türkiye ve Suriye’yi etkileyen deprem sonrası sürece destek olmak amacıyla 10 milyon Euro bağışladı.

AK GIDA İÇİM SÜT: Kahramanmaraş'a 600 kişinin beslenme ve barınma ihtiyacını karşılamak üzere yardım gönderdi ve 10 adet ev tipi konteyner tedarik etti. Ayrıca Hatay ve Kahramanmaraş’a depremzedeler için gıda ürünleri de gönderildiği belirtildi.

NEF VAKFI: Ekiplerini deprem bölgesine ulaştırdı. Battaniye, ısıtıcı, konserve, bebek mama ve bezi, kıyafet yardımı, iş kıyafeti, kürek, çapa, hilti, kuru gıda gibi birçok ayni ve nakdi yardımı depremzedelere ulaştırdı ve hergün düzenli yardımlarını taşımaya devam ediyor.

KOLEKSİYON MOBİLYA: Tekirdağ’daki fabrikasında ürettiği yatak, yorgan ve battaniyeleri, çalışanların hazırladığı tırları, AFAD ve Kızılay ile koordineli olarak bölgeye yolladı. 2 milyon 500 bin TL tutarında nakdi, gıda, giyecek ve ısınma ihtiyaçlarını gidermeleri için bağış açıkladı.

PEKER GYO: Deprem bölgesinin ihtiyaçları için 5 milyon TL’lik bağış yapacak.

DEUTSCHE TELEKOM: “Aktion Deutschland Hilft” girişimine Türkiye’deki depremzedelere destek amacı ile 1 milyon Euro bağışladı.

FUZUL YAPI: Deprem bölgesine 3 iş makinesi, 15 kişilik de mühendislerden oluşan teknik ekibini gönderdi.

PAPARA: 2.5 milyon TL bağış yaptı.

EGE YAPI: Depremden zarar gören bölgelere ayni ve nakdi yardımın yanı sıra, iş makinesi göndererek depremzedelere destek oluyor.

PEPSİCO TÜRKİYE: 34 adet TIR’ı AFAD ile koordineli şekilde bölgeye sevk etti.

MEDİA MARKT: AFAD ile birlikte ısıtıcı, powerbank, şarj kablosu, şarj aleti gibi elektronik ihtiyaçları içeren yardımları bölgeye iletti.

KAHVE DÜNYASI:100 bin kişiye yetecek içme suyu, hazır kahve, vitaminli toz içecek, salep, sıcak çikolata, bardak, peçete gibi sarf malzemelerle, elpen, şapka, bere, çorap gibi tekstil ürünlerinin bölgeye ulaştırılmasını sağladı. 200 gönüllü çalışanı, deprem bölgelerinde destek veriyor.

 


Geri Dön