17 / 05 / 2024

İş dünyası depremzedeler için seferber oldu! Hangi şirket ne kadar yardım yaptı?

 İş dünyası depremzedeler için seferber oldu! Hangi şirket ne kadar yardım yaptı?

Yüzyılın depreminde bir yandan kurtarma faaliyetleri sürerken diğer yandan da yaraların sarılması için iş adamları ve şirketlerin yardım kampanyaları çığ gibi büyüyor.



PARIBU: İhtiyaç Haritası’na 500 bin dolar ve TOG’a 100 bin dolar bağışladı ve kripto para cüzdanı tanımlayarak bireysel kripto bağışlarına olanak sağladı.

 İş dünyası depremzedeler için seferber oldu! Hangi şirket ne kadar yardım yaptı?

YATAŞ: Battaniye, yorgan, yastık gibi ürünlerin yer aldığı tırları AFAD koordinasyonuyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

AHLATÇI HOLDİNG: Milli futbolcu Melih Demiral'ın başlattığı açık artırmada satışa çıkan Ronaldo, Bonucci ve Dybala formalarını toplam 5 milyon liraya aldı. Elde edilen gelir AHBAP'a yatırıldı.

ALLİANZ SİGORTA: 6 milyon euro (120 milyon lira) kaynak sağladı.

KUYAŞ YATIRIM: 2022 yılı kârının yüzde 1'i tutarındaki 2,4 milyon Türk liranın tamamını AFAD'a bağışladı.

CENGİZ HOLDİNG: 500 milyon TL tutarında destek bağışı yapma kararı aldı. Bunun 400 milyon TL’si AFAD’a, 100 milyon TL’si ise AHBAP'a iletildi.

HAMDİ ULUKAYA: Türk iş insanı Turkish Phlilantrophy Funds aracılığıyla başlatılan Türkiye Deprem Fonu’na 1 milyon dolar bağışladığını buna ek olarak, fonda toplanacak 1 milyon dolara karşılık 1 milyon dolar daha bağış yapacağını, ayrıca 5 milyon dolar bağış topladığını kaydetti.

SAMSUNG TÜRKİYE: 3 milyon dolar bağış kararı aldı. Bu bağışın 1,5 milyon doları nakit olarak, geri kalan 1,5 milyon doları ise taşınabilir şarj cihazı, tablet, beyaz eşya, portatif ultrason, geçici barınma çözümlerine ve sağlık tesislerine destek olarak kullanılacak.

ERMENİ VAKIFLAR BİRLİĞİ: Surp Pırgiç Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Bedros Şirinoğlu, Surp Pırgiç Hastanesi hesabından 2,5 milyon liralık bağışın AFAD'ın hesabına yatırıldığını açıkladı.

TOSFED: Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu depremzedeler için 500 bin lira nakdi yardım yaptı.

ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ: Afetzede öğrencilerin her birine bin liralık destek sağlamaya başladı.

EKSİM HOLDİNG: 50 milyon TL’lik bir fon oluşturdu.

BANK OF CHINA: Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) Türkiye iştiraki ICBC Turkey 1 milyon TL nakdi yardım desteğinde bulundu.

EGE YAPI: Ege Yapı, depremden zarar gören bölgelere ayni ve nakdi yardımın yanı sıra, iş makinesi göndererek depremzedelere destek oluyor.

HOLLANDA: Ülke genelinde toplanan yardımlar 10 milyon euroya yaklaştı.

KAZAKİSTAN: Yardım amaçlı açılan banka hesabında bir günde 90 bin doların üzerinde bağış toplandı.

BAE: Birleşik Arap Emirlikleri , Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgeler için 50 milyon dolarlık destekte bulunma kararı aldı.

AHBAP’A ULAŞAN YARDIMLAR

Haluk Levent tarafından sosyal medyadan AHBAP’a yapıldığını duyurduğu yardımlar da şöyle;

MFT ENERJİ: 275 bin TL

LG TÜRKİYE: 1 milyon TL

PEGASUS VE ÇALIŞANLARI: 3 milyon TL

KİNZA YAPI: 300 bin TL

UBER TÜRKİYE: 100 bin dolar (1,88 milyon lira)

TATİLBUDUR: 1 milyon TL

SHOPİER.COM: 1 milyon TL

ERDOĞANLAR ALÜMİNYUM: 1 milyon TL

KONTROLMATİK: 1 milyon TL

SMART GÜNEŞ TEKNOLOJİLERİ: 2 milyon TL

BORSA ŞİRKETLERİ KAP’A AÇIKLAMA YAPTI

Halka açık şirketler Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı bildirimlerde de yapılan nakdi bağışları paylaştı. Şirketlerin paylaşımlarına göre nakdi yardım yapanlar şöyle sıralandı:


Geri Dön