29 / 04 / 2024

Bismil'de aşevi açıldı!

 Bismil'de aşevi açıldı!

Sofraları sıcak yemekle buluşturacak olan aşevi projesi Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç'in de katılımı ile açıldı...



 

Sofraları sıcak yemekle buluşturacak olan aşevi projesi Bismil İlçe Müftü Yardımcısı tarafından okunan dua ile hizmete açıldı. Tekel Mahalle-si’nde bulunan ve Bismil kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde hizmet veren aşevi binası önünde gerçekleştirilen açılış törenine, Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Haşan Karaşeyho, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Vekili Yusuf Demir, kurum müdürleri meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç yaptığı açıklamada, sosyal belediyecilik anlayışı ile fiziki hizmetlerin yanı sıra sosyal hizmetlere de ara vermeden devam ettiklerini ve Bismil’de eksikliği olan ne varsa gece gündüz demeden çalışarak tamamladıklarını ifade etti.


Bismil genelinde yapılan çalışmalar ile bir yoksulluk haritası çıkardıklarını ve bu çalışmalar sonucu belirlenen ailelerin hizmetlerden faydalandıklarını söyleyen Bismil Belediye Başkanı Gülenç, “Günlük 2 bin vatandaşm yemek ihtiyacını karşılama kapasitesine sahip olan Aş-evimiz, Vakfımızın imkânları ile haftanın yedi günü 300 ihtiyaç sahibi ailenin kapılarına iki öğüne yetecek kadar yemek götürülecek” dedi.



ARTIK DAHA TEMİZ


Bismil Belediyesine göreve geldikten itibaren birçok projeye imza atan Belediye Başkanı Turgay Gülenç, daha yaşanılabilir bir köy hayatı ve sağlıklı çevre oluşturmak amacı ile 122 kırsal mahalleye 800 adet çöp konteyneri dağıttı. Bismil Belediyesi Temizlik işler Müdürlüğü tarafından hizmet alanı daha da genişletilerek 122 köyde çöp toplama işleri yapılmaya başlandı. Köylerde çöplerin toplanması, taşınması ve bertaraf edilmesi çalışmalarına göreve geldikten itibaren başlandığını belirten Belediye Başkanı Turgay Gülenç, “Biz göreve gelmeden önce bazı köylerimizde hiç çöp toplanmamıştır. Ancak biz göreve geldikten sonra bu köylerimiz çöp konteynırlara kavuştu. Bismil’e bağlı 122 köyde toplam altı adet çöp aracı ile çalışma yapıyoruz. Köylerimize yerleştirdiğimiz toplam 800 adet çöp konteyneri ile doğaya zarar veren çöpleri toplayarak belediye çöp toplama sahasına döküyoruz. Bugüne kadar toplam 800 adet çöp konteynerini köylerimize yerleştirdik. Birkaç ay içinde Bismil’de çöpü toplanmayan köy kalmayacak” şeklinde konuştu. Uygulamalardan köylülerin de memnun olduğu öğrenildi.,

 

EVDE ÖRNEK SAĞLIK HİZMETİ 


Bismil Belediye Başkam Turgay Gülenç’in talimatı ile Sosyal Destek Hizmetleri tarafından yürütülen evde bakım hizmetleri kapsamında, ziyaret edilen yaşlıların sıcak yemeklerinden evde bakımlarına kadar tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Sosyal belediyecilikte marka olma yolunda ilerleyen Bismil Belediyesi, kimsesizlerin, ihtiyaç sahiplerinin yaralarını sarmaya devam ediyor. Bismil Belediyesi Kültür ve Sosyal işleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Evde Bakım Hizmetleri ekibi, ihtiyaç sahibi vatandaşların kişisel ve evlerinin bakımım ve ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla çalışıyor. Yapılan çalışma ile kimsesizlerin hamisi olan Bismil Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşların yeni bir sayfa açmasını sağlıyor.


Gelen başvuruları değerlendirerek ihtiyaç sahibi vatandaşları tespit ettiklerini dile getiren Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç, çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Başkan Gülenç, “Bismil ilçemizdeki tüm mahallelerde hizmet veriyoruz, ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlarımıza kişisel ve evde bakım hizmeti veriyoruz. Vatandaşm kişisel bakımının yanı sıra ev eşyalarının değişiminive evinin bakımını da yapıyoruz” dedi.


 


Geri Dön